Trio van gerookte vis – Heerlijke hapjes van gerookte vis zijn een waar feestje op je bord. Lees snel het makkelijk te maken recept!
Trio van gerookte vis
Als je een visliefhebber bent en niet zo goed kunt kiezen, is dit voorgerecht met gerookte zalm de ideale oplossing. Behalve dat het erg lekker is ziet het er ook heel feestelijk uit. En dat alles met een recept dat heel makkelijk te maken is. Met gerookte vis hoeft immers niet veel meer mee te gebeuren. Het is een kwestie van de juiste smaken erbij zoeken en een beetje leuk presenteren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers te maken en iets moois op tafel te zetten.
Gerookte zalm
De eerste van het trio van gerookte vis is de gerookte zalm. Die kun je in plakjes serveren, maar voor de afwisseling kun je ook kiezen voor een combinatie met roomkaas omdat je ook graag een beetje verschil in smaken en texturen wilt. Het gerecht is eenvoudig te maken door de gerookte vis fijn te snijden en te mengen met los geroerde en op smaak gebrachte roomkaas. Je hebt er bijna geen recept voor nodig.
Het zalmgerecht is makkelijk te maken en ook erg lekker met een stukje stokbrood bij de borrel
Gerookte paling
Als tweede van het trio van gerookte vis is er de paling. Die is mooi vol van smaak en combineert goed met het frisse van appel en komkommer. Door de komkommer in de lengte te schaven krijg je mooi lange en dunne repen, waarmee je de paling mooi op kunt rollen. Hoe simpel kan een recept zijn.
Gerookte heilbot
De derde en laatste van het trio van gerookte vis is de gerookte heilbot. Die is iets minder bekend. De smaak van gerookte heilbot is vrij zout en om dit te compenseren maak je gebruik van honingmeloen. Hierdoor krijg je een mooie balans tussen zoet en hartig, eigenlijk net als bij de meloen met ham.
Een trio van gerookte vis serveer je met brood
Bij al die heerlijke vis is een stukje brood erg lekker. Het liefs brood dat vers uit de oven komt, dit kan stokbrood zijn maar koop eens een desembrood. Snijd dit in grove stukken en geef er echte boter bij om het trio van gerookte vis helemaal af te maken. Zeker weten dat je tafelgenoten zullen genieten van dit bijzondere recept.
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Trio van gerookte vis
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram gerookte zalm
- 150 gram roomkaas
- 1 theelepel citroensap
- een takje peterselie
- 2 gerookte palingfilets
- 1 komkommer
- 1/2 groene appel
- 150 gram gerookte heilbot
- 150 gram honingmeloen
- 1 eetlepel mayonaise
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Een trio van gerookte vis maak je zo:
Voor de zalm: snijd de zalm fijn en hak de peterselie. Roer de roomkaas goed los en meng met 1 theelepel citroensap en royaal grof gemalen peper. Meng de zalm en de peterselie erdoor en zet afgedekt koel weg.
Voor de paling: was de komkommer en snijd met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Snijd de appel in julienne en snijd de palingfilet doormidden. Leg de paling op de plak komkommer en leg aan een uiteinde een hoopje appel. Rol helemaal op en steek eventueel vast met een prikker tot gebruik. Zet koel weg.
Voor de heilbot: snijd de heilbot ragfijn, snijd de meloen in kleine dobbelsteentjes en meng dit door elkaar samen met de mayonaise, de grof gesneden dille en een beetje peper. Zet koel weg.
Maak de borden: zet een kookring links op het bord en doe er 1/4 van het zalmmengsel in, druk goed aan en haal de ring weg. Doe dit met alle borden. Spoel de kookring schoon en doe hetzelfde aan de rechterkant met het heilbotmengsel. Zet de opgerolde paling in het midden en decoreer alles met een takje peterselie, dille en/of zalm en heilbot. Serveer het trio van gerookte vis met lekker vers desembrood en roomboter.
Tafel lekker !!