• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Trio van gerookte vis

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
Trio van gerookte vis

Trio van gerookte vis – deze heerlijke hapjes van gerookte vis zijn een waar feest op je bord.

Trio van gerookte vis

Als je een visliefhebber bent en niet zo goed kunt kiezen is dit voorgerecht de ideale oplossing. Behalve dat het erg lekker is ziet het er ook zeer feestelijk uit. En dat alles zonder erg veel moeite te hoeven doen. Met gerookte vis hoeft immers niet veel meer mee te gebeuren. Het is een kwestie van de juiste smaken erbij zoeken en een beetje leuk presenteren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers en moois op tafel te zetten.

Gerookte zalm

De eerste van het trio van gerookte vis is de gerookte zalm. Deze kun je in plakjes serveren, maar voor de afwisseling kun je ook kiezen voor een combinatie met roomkaas omdat je ook graag een beetje verschil in smaken en texturen wil. Het is eenvoudig te maken door de gerookte vis fijn te snijden en te mengen met los geroerde en op smaak gebrachte roomkaas.

Het zalmgerecht is ook erg lekker met een stukje stokbrood bij de borrel

Gerookte paling

Als tweede van het trio van gerookte vis hebben we de paling. Deze is mooi vol van smaak en combineert goed met het frisse van appel en komkommer. Door de komkommer in de lengte te schaven krijg je mooi lange en dunne repen waarmee je de paling mooi op kunt rollen. Hoe simpel kan het zijn.

Gerookte heilbot

Als derde en laatste van het trio van gerookte vis hebben we de gerookte heilbot. Deze is iets minder bekend. De smaak van gerookte heilbot is vrij zout en om dit te compenseren maak je gebruik van honingmeloen. Hierdoor krijg je een mooie balans tussen zoet en hartig, eigenlijk net als bij de meloen met ham.

Trio van gerookte vis serveer je met brood

Bij al die heerlijke vis is een stukje brood erg lekker. Het liefs brood dat vers uit de oven komt, dit kan stokbrood zijn maar koop eens een desembrood. Snij dit in grove stukken en geef er echte boter bij om het helemaal af te maken. Zeker weten dat je tafelgenoten zullen genieten.

Trio van gerookte vis

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • 1 theelepel citroensap
  • takje peterselie
  • 2 gerookte paling filets
  • 1 komkommer
  • 1/2 groene appel
  • 150 gram gerookte heilbot
  • 150 gram honingmeloen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Een trio van gerookte vis maak je zo:

Voor de zalm – snijd de zalm fijn en hak de peterselie. Roer de roomkaas goed los en meng met 1 theelepel citroensap en royaal grof gemalen peper. Roer er de zalm en de peterselie door en zet afgedekt koel weg.

Voor de paling – was de komkommer en snijd met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Snijd de appel in julienne en snijd de palingfilet doormidden. Leg de paling op de plak komkommer en leg aan een uiteinde een hoopje appel. Rol helemaal op en steek eventueel vast met een prikker tot gebruik. Zet koel weg.

Voor de heilbot – snijd de heilbot ragfijn, snijd de meloen in kleine dobbelsteentjes en meng dit door elkaar samen met de mayonaise, de grof gesneden dille en een beetje peper. Zet koel weg.

Maak de borden – zet een kookring links op het bord en doe er 1/4 van het zalmmengsel in, druk goed aan en haal de ring weg. Doe dit met alle borden. Spoel de kookring schoon en doe hetzelfde aan de rechterkant met het heilbotmengsel. Zet de opgerolde paling in het midden en decoreer alles met een takje peterselie, dille en/of zalm en heilbot. Serveer het trio van gerookte vis met lekker vers desembrood en roomboter.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Gerookte visVis - Verse vis
DeelPin62Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

runderragout
Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen