Trio van gerookte vis – deze heerlijke hapjes van gerookte vis zijn een waar feest op je bord.
Trio van gerookte vis
Als je een visliefhebber bent en niet zo goed kunt kiezen is dit voorgerecht de ideale oplossing. Behalve dat het erg lekker is ziet het er ook zeer feestelijk uit. En dat alles zonder erg veel moeite te hoeven doen. Met gerookte vis hoeft immers niet veel meer mee te gebeuren. Het is een kwestie van de juiste smaken erbij zoeken en een beetje leuk presenteren. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets lekkers en moois op tafel te zetten.
Gerookte zalm
De eerste van het trio van gerookte vis is de gerookte zalm. Deze kun je in plakjes serveren, maar voor de afwisseling kun je ook kiezen voor een combinatie met roomkaas omdat je ook graag een beetje verschil in smaken en texturen wil. Het is eenvoudig te maken door de gerookte vis fijn te snijden en te mengen met los geroerde en op smaak gebrachte roomkaas.
Het zalmgerecht is ook erg lekker met een stukje stokbrood bij de borrel
Gerookte paling
Als tweede van het trio van gerookte vis hebben we de paling. Deze is mooi vol van smaak en combineert goed met het frisse van appel en komkommer. Door de komkommer in de lengte te schaven krijg je mooi lange en dunne repen waarmee je de paling mooi op kunt rollen. Hoe simpel kan het zijn.
Gerookte heilbot
Als derde en laatste van het trio van gerookte vis hebben we de gerookte heilbot. Deze is iets minder bekend. De smaak van gerookte heilbot is vrij zout en om dit te compenseren maak je gebruik van honingmeloen. Hierdoor krijg je een mooie balans tussen zoet en hartig, eigenlijk net als bij de meloen met ham.
Trio van gerookte vis serveer je met brood
Bij al die heerlijke vis is een stukje brood erg lekker. Het liefs brood dat vers uit de oven komt, dit kan stokbrood zijn maar koop eens een desembrood. Snij dit in grove stukken en geef er echte boter bij om het helemaal af te maken. Zeker weten dat je tafelgenoten zullen genieten.
Trio van gerookte vis
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram gerookte zalm
- 150 gram roomkaas
- 1 theelepel citroensap
- een takje peterselie
- 2 gerookte palingfilets
- 1 komkommer
- 1/2 groene appel
- 150 gram gerookte heilbot
- 150 gram honingmeloen
- 1 eetlepel mayonaise
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Een trio van gerookte vis maak je zo:
Voor de zalm – snijd de zalm fijn en hak de peterselie. Roer de roomkaas goed los en meng met 1 theelepel citroensap en royaal grof gemalen peper. Roer er de zalm en de peterselie door en zet afgedekt koel weg.
Voor de paling – was de komkommer en snijd met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Snijd de appel in julienne en snijd de palingfilet doormidden. Leg de paling op de plak komkommer en leg aan een uiteinde een hoopje appel. Rol helemaal op en steek eventueel vast met een prikker tot gebruik. Zet koel weg.
Voor de heilbot – snijd de heilbot ragfijn, snijd de meloen in kleine dobbelsteentjes en meng dit door elkaar samen met de mayonaise, de grof gesneden dille en een beetje peper. Zet koel weg.
Maak de borden – zet een kookring links op het bord en doe er 1/4 van het zalmmengsel in, druk goed aan en haal de ring weg. Doe dit met alle borden. Spoel de kookring schoon en doe hetzelfde aan de rechterkant met het heilbotmengsel. Zet de opgerolde paling in het midden en decoreer alles met een takje peterselie, dille en/of zalm en heilbot. Serveer het trio van gerookte vis met lekker vers desembrood en roomboter.
Tafel lekker !!