• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

Een heerlijke manier om restjes vlees te verwerken!

door Elise de Haan
in Voorgerecht
0
0
Varkensragout

Varkensragout – Van grote stukken vlees als procureur, gegaard in de oven, op de barbecue of een varkensrollade blijven vaak restjes over. Die verdwijnen meestal in de nasi, of, en dat kan echt niet meer, de vuilnisbak. Weet je dat je van restjes procureur of eventueel ander varkensvlees een heerlijke varkensragout kunt maken? Zo lekker dat je deze rustig de volgende dag als voorgerechtje kunt serveren, bijvoorbeeld in een pasteibakje van bladerdeeg. Wat ook erg lekker is, is om deze varkensragout te serveren met een rijstrand, of met pasta. Gewoon als een doordeweekse maaltijd. Maar dan wel een hele lekkere! Heb je nog nooit zelf ragout gemaakt en ben je bang dat dat erg moeilijk is? Nergens voor nodig. Het kan wel eens eenvoudiger zijn dan je verwacht. Een goede reden dus om overgebleven restjes varkensvlees eens op een andere manier te verwerken.

Procureur

De varkensragout in dit recept is gemaakt met procureur. Procureur is de naam van een stuk vlees dat wordt gesneden uit de nek van het varken. Het vlees bevat geen been. Het is geen heel mager vlees, maar een beetje doorregen met vet. Dat vet zorgt ervoor dat het vlees tijdens het bereiden niet uitdroogt en mals en sappig blijft. Daarnaast voegt het een heleboel smaak toe aan het gerecht. Procureur wordt veel gebruikt om varkensrollade van te maken, maar ook pulled pork wordt vaak van procureur gemaakt. Ook pulled pork restjes kun je gebruiken om varkensragout te maken.

Varkensragout – tips

Je kunt varkensragout een dag van tevoren bereiden. Laat het gerecht dan goed afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast. Is de ragout erg dik geworden als je hem weer gaat opwarmen, verdun hem dan met een beetje bouillon.

In het recept worden oesterzwammen gebruikt. Je kunt deze ook heel goed vervangen door andere paddenstoelen, bijvoorbeeld champignons.

Uiteraard is het ook heel goed mogelijk om deze varkensragout te maken van restjes ander gaar varkensvlees dan procureur.

Varkensragout

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram gare procureur, bijvoorbeeld een restant rollade, in blokjes
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 150 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 50 gram sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels Worcestershire sauce
  • 4 eetlepels kookroom
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 1 liter paddenstoelen of groentebouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkensragout:

Smelt de boter in een pan, maar laat deze niet bruin kleuren. Voeg in een keer alle bloem toe en roer deze goed door de boter heen. Bak de bloem in een minuut of 3 gaar. Dit is belangrijk omdat de ragout anders naar meel gaat smaken.

Voeg vervolgens de bouillon in scheutjes, die je steeds goed door de bloem roert, toe. Blijf bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Laat de ragout even zachtjes doorkoken.

Verhit in een koekenpan een klein scheutje olie en bak hierin het gerookt spek uit. Voeg de sjalot, de knoflook en de oesterzwammen toe en bak deze gaar. Breng het mengsel op smaak met de oregano en het gerookt paprikapoeder.

Meng het spek/paddenstoelenmengsel door de ragout. Voeg ook de blokjes procureur en de kookroom toe en warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de varkensragout in pasteibakjes van bladerdeeg, met rijst of met pasta.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen