Vijgen en parmaham – Als je het geluk hebt gehad om eens in de zomermaanden in de Provence over de markt te struinen dan heb je daar vast ook ontdekt dat er heel veel verse vijgen aangeboden worden. Hier in Nederland en België kennen we de verse vijgen ook wel, maar veel minder. We betalen hier al gauw één euro per stuk terwijl je in de Provence een heel kilo koopt voor maar vier euro. Ik had wel het geluk om daar op de markt mijn inkopen te mogen doen en dat leidde tot onderstaand gerecht.
Vijgen en parmaham
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 vers jong geitenkaasje
- 4 verse vijgen
- een paar takjes gedroogde tijm
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 koffielepels honing
- 4 plakken parmaham
- Een paar blaadjes jonge sla
- 1 eetlepel rozijnen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je vijgen en parmaham:
Snijd de vijgen kruiselings in en verdeel een paar blokje geitenkaas hierin. Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg hier de vijgen op. Verdeel er een beetje honing, tijm en licht geroosterde pijnboompitten op. Sluit het pakketje bovenaan en plaats het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ca. 10 à 12 minuten. Schik een blaadje sla op het bord en schik er een plak parmaham op. Neem het pakketje uit de oven, open het, en zet voorzichtig de gare vijg op de parmaham en strooi nog een paar geroosterde pijnboompitjes en een paar rozijnen over de vijgen en parmaham.
Tafel lekker !!
Voorgerecht ziet er lekker uit, maar geitenkaas is de enige kaas die ik niet lust. Waardoor kan ik die vervangen ?
Hallo Anny,
Persoonlijk denk ik dat je misschien mascarpone of stukjes brie zou kunnen gebruiken als vervanger, omdat dit ook smeuïg is.
Feta zou eventueel ook kunnen , maar dat is dan ook weer een totaal andere smaak.
Arianne bedankt, ik ga het recept met mascarpone maken