Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vijgen en parmaham als starter voor een diner

Met mooie ingrediënten maak je mooie gerechten. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn! Vijgen en parmaham met wat geitenkaas maken dit fantastische voorgerecht

3 2.739

Vijgen en parmaham als starter voor een diner – Als je het geluk hebt gehad om eens in de zomermaanden in de Provence over de markt te struinen dan heb je daar vast ook ontdekt dat er heel veel verse vijgen aangeboden worden. Hier in Nederland en België kennen we de verse vijgen ook wel, maar veel minder. We betalen hier al gauw één euro per stuk terwijl je in de Provence een heel kilo koopt voor maar vier euro. Ik had wel het geluk om daar op de markt mijn inkopen te mogen doen en dat resulteerde in onderstaand gerecht.

Vijgen en parmaham als starter voor een diner

Voorgerecht voor 4 personen

 • 1 vers jong geitenkaasje
 • 4 verse vijgen
 • een paar takjes gedroogde tijm
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 4 koffielepels honing
 • 4 plakken parmaham
 • Een paar blaadjes jonge sla
 • 1 eetlepel rozijnen

Snijd de vijgen kruiselings in en verdeel een paar blokje geitenkaas hierin. Neem 4 stukken aluminiumfolie en leg hier de vijgen op. Verdeel er een beetje honing, tijm en lichtgeroosterde pijnboompitten op. Sluit het pakketje bovenaan en plaats het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ca. 10 à 12 minuten. Schik een blaadje sla op het bord en schik er een plak parmaham op. Neem het pakketje uit de oven, open het , en zet voorzichtig de gare vijg op de parmaham en strooi er nog een nog een paar geroosterde pijnboompitjes over en een paar rozijnen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Anny zegt

  Voorgerecht ziet er lekker uit, maar geitenkaas is de enige kaas die ik niet lust. Waardoor kan ik die vervangen ?

  1. Arianne zegt

   Hallo Anny,
   Persoonlijk denk ik dat je misschien mascarpone of stukjes brie zou kunnen gebruiken als vervanger, omdat dit ook smeuïg is.
   Feta zou eventueel ook kunnen , maar dat is dan ook weer een totaal andere smaak.

   1. Anny zegt

    Arianne bedankt, ik ga het recept met mascarpone maken

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer