• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Visragout met appel en veel verse groenten

door Arianne Parent
in Visgerechten, Voorgerecht
1
0
Visragout

Visragout – De klassieke Franse ragout of Vol-au-vent kennen we allemaal wel. Deze is gemaakt op basis van een roux die met rundvlees of kip gevuld en op smaak gemaakt wordt. Deze ragout van vis is een hele andere variant. Niet op basis van een roux maar op basis van een Japanse Miso bouillon. De vis wordt erin gepocheerd en dit pocheervocht wordt weer gebruikt in de saus.

Smaak: Umami

Miso bouillon wordt door Japanners omschreven als Umami. De vijfde smaak. Dit omdat Miso een heel andere smaak heeft dan de vijf basissmaken die er zijn: zoet, zuur, zout en bitter. Miso bestaat uit gefermenteerde sojabonen, zout en granen.

Het is wel degelijk mogelijk om een miso bouillon zelf te maken. Dit is echter iets voor de gevorderde kok. Wil je dit dan vind je hier een (Engelstalige) beschrijving.

Wij doen het bijna nooit, maar in dit geval gebruiken we gewoon een miso pasta. Meng met water en je hebt een miso bouillon. Met alle mooie ingrediënten in deze visragout vinden we dat we ons dit kunnen veroorloven.

Genoeg gekletst, de keuken in en eventjes genieten van het werken met deze prachtige ingrediënten. Je hebt echt niet heel lang nodig, maar het is wel even intensief keukenwerk. Uiteindelijk zet je dan ook wel iets heel moois op tafel en belangrijker nog, een visragout met heel veel smaak.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Visragout

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ui
  • 1/4 rode peper
  • 50 gr broccoli
  • 75 gr wortel
  • 70 gr peultjes ( sluimererwten )
  • 40 gr venkel
  • 100 gr sojascheuten
  • 500 gr vis ( scampi, kabeljauw, lotte, hondshaai, zalm … in hapklare stukken )
  • 1 grote appel
  • 1 kleine sjalotje
  • 1/4 rode peper
  • 1 eetlepel curry madras
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml miso bouillon
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze van dit recept

De visragout maak je zo:

Kook de miso bouillon samen met de wijn en zet deze op heel laag vuur. Pocheer hierin alle vis. Hou deze warm in een oven op 50 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en stoof de stukjes sjalot glazig.
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze bij de sjalotjes samen met het stukje rode peper. Laat alles een paar minuten meestoven.

Voeg curry madras en kurkuma toe (Hou je van pittig eten? Voeg dan wat extra curry madras naar smaak toe)

Schenk er de miso bouillon met wijn bij (waar de vis in gepocheerd is) Voeg de kokosmelk toe en laat alles zo een 15 min rustig sudderen op een laag vuurtje, tot alles zacht is.

Ondertussen kun je de groente schoonmaken en in stukjes snijden. De wortel in halve maantjes, de peultjes in drieën, venkel in fijne reepjes, de ui in zes delen en de rokken losmaken, rode peper in fijne ringen, broccoli in kleine roosjes.

In een pan of wok een beetje arachideolie verwarmen. De groenten daarin kort aanbakken en dan een scheutje water toevoegen. Laat de groenten beetgaar worden. Voeg pas op het einde de sojascheuten en de broccoli toe.

Giet de currysaus door de zeef en druk deze goed uit. Laat nog even indikken op een zacht vuurtje. Kruid naar smaak met peper en zout

Als laatste voeg je de vis bij de groenten en meng je voorzichtig door elkaar.

Verdeeld het groente-vismengsel over een bladerdeeg gebakje (videe / pasteibakje) en schep hierover de heerlijke saus.

Serveer de visragout als voorgerecht. Ook mogelijk als hoofdgerecht. Serveer er dan ook rijst of pasta bij.

Tafel lekker !! Met een glaasje witte wijn erbij ?

Tags: RagoutVis - Verse vis
DeelPin40Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen