Lepelhapje met geroosterde courgette
Een leuke manier om hapjes te presenteren; leg ze op een amuselepel. Het staat meteen chique en gezellig! Dat zo’n chique hapje niet perse moeilijk is om te maken, laat ik je zien met onderstaand recept. Als je geen amuselepels hebt, kan je dit gerechtje natuurlijk ook maken. Presenteer de rolletjes dan bijvoorbeeld op mooie, kleine schoteltjes. Amuses kunnen voorafgaand aan een menu gepresenteerd worden of tussen de gangen door. Het spreekt voor zich dat zo’n klein hapje ook geschikt is om als borrelhapje te serveren.
- courgette
- bosje wilde spinazie
- kwarteleitjes
- bakje roomkaas naturel
- bosje bieslook fijn gesneden
- 2 knoflookteentjes fijn gehakt
- pittige olijfolie
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
Roer de roomkaas los en meng de bieslook en de knoflook erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en zwarte peper. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken met de kaasschaaf (niet te dun). Smeer de courgette plakken met wat pittige olijfolie in en bestrooi ze met wat zout en zwarte peper. Kook ondertussen de kwarteleitjes 4 minuten in kokend water met wat zout. Rooster de courgette plakken voorzichtig in de grillpan. Haal ze uit de pan. Leg dan de wilde spinazie even heel kort in de hete grillpan. Zorg dat de bladeren heel blijven. Leg de courgette plakken op een plank, leg daar op een spinazieblad. Besmeer dat met de roomkaas leg het kwarteleitje er bovenop. Rol de courgetteplakjes op en steek er een cocktailprikkertje in. Leg de rolletjes op de amuselepels.
Lauwwarm is de lekkerste optie Esther, de roomkaas hoeft net niet te smelten.
iI dit het lekkerst om warm te serveren? of kan ik dit vooraf klaarmaken en koud opdienen. Het klinkt in ieder geval erg lekker en ga ik zeker uitproberen!