Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voorjaarsalade met asperges en aardappelen van de nieuwe oogst

0 740

Na een dagje shoppen op de boerenmarkt wordt de maaltijd bij mij altijd extra aantrekkelijk. Met diverse, daar aangeschafte ingrediënten dook ik mijn keuken in en het resultaat was deze geweldige boeren salade met volop verse seizoensingrediënten.

  • 2 kilo nieuwe aardappelen
  • 500 gram groene asperges
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode uien
  • flinke bos bieslook
  • 250 ml. groentebouillon
  • 8 eetlepels witte balsamico azijn
  • zout en peper
  • 8 eetlepels zonnebloemolie

Nieuwe oogst aardappelen, alleen wassen, niet schillen. Opzetten in kokend water en in 20 minuten gaar koken. Uien schillen en in ringen snijden. Aardappelen afgieten, afspoelen onder koud water en in een vergiet laten drogen. Kleine aardappelen halveren en grotere aardappelen in vieren snijden zodat ze ongeveer van gelijke grootte zijn.
Bouillon, Azijn, Uien met wat zout en peper aan de kook brengen. De hete marinade over de aardappelen gieten. 6 eetlepels van de zonnebloemolie erbij schenken en het geheel goed mengen.
De asperges wassen, de houtige uiteinden eraf snijden en dan de asperges in grote stukken snijden. 2 eetlepels olie in een grill- of koekenpan verhitten en de asperges daarin vijf minuten om en om bakken. Met zout op smaak brengen.
Cherrytomaatjes wassen en halveren. Bieslook wassen, droog schudden en snipperen. De asperges, cherrytomaatjes en bieslook door de salade scheppen.

Bij ons kwam de salade op tafel als bijgerecht bij de barbecue.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer