Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voorjaarscrumble met rabarber

0 248

Old fashioned, maar wat is dit lekker. Een crumble van rabarber. Voorjaar op en top en zo simpel te maken. Meer gaan we er maar niet over zeggen.

  • 600 gram rabarber
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram fijngehakte walnoten
  • 75 gram boter

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de rabarber in stukjes. Meng de rabarber met 125 gram kristalsuiker en het merg van het vanillestokje. Doe het mengsel in de ovenschaaltjes. Meng voor de kruimlaag de bloem met de kristalsuiker (100 gram), de walnoten en de boter in de keukenmachine tot een kruimig mengsel (of meng alles en kruimel de boter er met de vingertoppen door).
Strooi de kruim over de rabarber en bak in circa 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer