Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voortreffelijke tartaar van haring

1 526

Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z’n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op!

  • 2 zoute haringen
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels zure room
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 sneetjes donker roggebrood

Snijd de haring in kleine stukjes. Meng met de helft van de sjalotjes en de peterselie. Meng apart de mosterd met zure room en zwarte peper. Snijd de roggebroodjes diagonaal door. Besmeer ze met het mosterd – roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Nena zegt

    Voor hoeveel porties is dit recept precies?
    We geven namelijk een feestje waar we dit gerechtje willen serveren, en daar komen ongeveer 30 personen. Is eenmaal dit recept genoeg voor zoveel personen?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer