Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vurige paddenstoelen met koriander,limoen en (zoete) chilisaus.

0 680

Prachtig gekleurde blaadjes en paddenstoelen, voor mij het ultieme herfstgevoel. Op mijn verlanglijstje staat wilde paddenstoelen zoeken met een echte kenner heel hoog genoteerd. Dat lijkt me geweldig. Volgend jaar gaat het er echt van komen. In mijn recept van vandaag spelen paddenstoelen de hoofdrol , met in een glansrijke bijrol rode peper en chilisaus voor extra pit.

Tip: Heerlijk hierbij is basmatirijst met kokosmelk.


Vurige paddenstoelen met koriander, limoen en( zoete) chilisaus

voor 2 personen

  • 15825827081 grote teen knoflook
  • 2-3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 250 gram kastanje champignons, in kwarten, kleintjes halveren
  • 150 gram oesterzwammen, in stukjes scheuren
  • 100 gram shiitake, gehalveerd, kleintjes heel laten
  • 1 handje pijnboompitten
  • geraspte schil van 1 limoen
  • half bosje verse koriander, grof gehakt
  • 4-5 el (zoete) chilisaus
  • roomboter
  • knoflook fijn hakken

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan tot ze kleuren en geuren (blijf erbij, dit gaat razend snel en ze moeten niet verbranden). Let ze na het roosteren even apart. Smelt een flinke klont roomboter in een hapjespan. Voeg knoflook, bosui en rode peper toe. Fruit dit op halfhoog vuur even aan.  Voeg dan de kastanjechampignons toe. Bak 2 minuten mee en voeg ook de shii-takes en oesterzwammen toe. Bak op halfhoog vuur 5 tot 7 minuten tot de paddenstoelen kleuren en de juiste gaarheid bereiken. Zet het vuur laat, voeg de pijnboompitten, de koriander en de limoenrasp toe en schep nogmaals goed om. Schep tot slot 4 a 5 eetlepels zoete chilisaus door de paddenstoelen en warm het geheel goed door.

Zoete chilisaus zelf maken

zoete-chilisaus-van-verse-tomatenEen zoete chilisaus knutsel je snel even zelf in elkaar.

Ontvel 6 tomaten en snijd klein. Pers 1 citroen uit. Snijd 4 rode pepers incl. zaadlijsten klein. Plet 4 tenen knoflook in een vijzel. Snipper een ui en fruit deze even aan. Doe alles samen met een snufje zeezout in een steelpan met dikke bodem. en laat het geheel in ca. 10 minuten goed inkoken. Pureer met een staafmixer. Zet terug op laat vuur en voeg 3 eetlepels honing toe. Laat afkoelen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer