Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons – Dit is een ideaal gerecht als je jezelf of iemand anders een luxe lunch voor wil zetten. Het is makkelijk te maken, en de smaak is hemels. Je kunt het ook maken als maaltijd op een dag dat je niet al te veel tijd hebt om te koken. Als je er dan wat sla bij serveert, heb je namelijk een volledige maaltijd. Je kunt een snee wit, bruin of desembrood nemen, maar ook een hard broodje is prima geschikt voor dit gerecht.
Brie
Brie is een romige Franse kaas en bijzonder vol van smaak. Deze kaas smelt makkelijk en is daarom zeer geschikt voor dit gerecht. Je zou ook voor camembert kunnen kiezen, deze heeft een iets meer uitgesproken smaak. De brie is neutraler van smaak. Beide passen ze goed bij de aardse smaak van de champignons. Door het brood in te smeren met het knoflookteentje krijgt het een heerlijke knoflook smaak.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Brood naar keuze
- 75 gram champignons
- 1/2 ui
- 75 gram brie
- 1/2 teentje knoflook
- zout en peper
- tijm
- boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lekker warm knoflookbrood met brie en champignons:
Snij de ui in halve ringen en de champignon in plakjes. Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien mooi bruin, strooi er een klein beetje tijm over. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen een snee brood of broodje naar keuze. Dit kan in een broodrooster maar ook in een koekenpan. Als je voor een broodje kiest, snij die dan eerst open en rooster die aan de binnenzijde in een koekenpan. Haal het schilletje van de knoflook en strijk een paar keer met het teentje knoflook over het geroosterde brood.
Beleg het nog warme brood met plakken brie en leg dit op een bord, verdeel er de champignons over. Serveer het knoflookbrood met brie en champignons warm. Als je het lekker vindt dat de brie helemaal zacht is dan kun je ervoor kiezen om die even onder de grill te laten smelten voordat je de champignons erover verdeeld.
Tafel lekker !!
Soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig is en genieten.
Heerlijk en snel klaar