Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Warme ananas, in honing marinade

Met de sublieme combinatie van ananas, honing en wat mooie specerijen kan je dessert een applaus veroorzaken

0 1.651

Warme ananas in honing marinade – Warme ananas is een heel simpel maar verrukkelijk toetje.

Je kunt er zowel in de winter als in de zomer van genieten. In de winter is het een heerlijke traktatie die je even in warmere oorden doet wanen, in de zomer kun je de ananas ook grillen op de bbq. De kruidige honing marinade maakt dit verrassend snelle gerecht extra bijzonder. Serveer met een bol goede vanille ijs en je hebt een dessert waar jij en je tafelgenoten erg gelukkig van worden.


Warme ananas in honing marinade

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kleine ananas
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • verse gemalen zwarte peper
  • vanille ijs

Snijd de kop en onderkant van de ananas af. Met een scherp mes snijd je nu de zijkanten weg. Snijd de ananas in de lengte in 4 parten en verwijder de harde kern.
Bestrooi de ananasparten met peper.
Verhit een pan met anti-aanbaklaag en smelt hierin de roomboter. Bak de ananasparten ongeveer 10 minuten in de pan, af en toe keren.
Meng de honing met de kardemom en piment in een kommetje. Bestrijk de warme ananas met de honing marinade.
Snijd de ananas eventueel in stukjes en serveer warm met een flinke bol vanille ijs.

Variaties

Met dit recept als basis is er ruimte voor heel veel variatie. Kies bijvoorbeeld voor kaneel in plaats van kardemom en piment, lekker met een bol kaneelijs. Extra zomers wordt het gerecht door geroosterde kokos over de warme ananas te strooien. Of wat dacht je van een marinade van honing, rum en verse gember? Vervang het ijs ook eens door een sabayon, bijvoorbeeld een sabayon van limoncello of witte chocolade. Het is ook erg lekker om geroosterde ananas te garneren met een blaadje munt of pistachenootjes.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer