Recepten om zelf te maken



Waterkerssalade met peer, Gorgonzola en pecannoten

Waterkerssalade met peer, Gorgonzola en pecannoten

Waterkerssalade met peer, gorgonzola en pecannoten – Dit is een heerlijke frisse en tegelijkertijd pittige salade die makkelijk te maken is. Het peperige van de waterkers, het romige van de gorgonzola, de knapperige, zoutige, bittere bite van de pecannootjes en het zoete van de peer, zorgen voor een balans van smaken. Met een eveneens uitgebalanceerde dressing een genot om te eten… Waterkerssalade met peer, gorgonzola en pecannoten wordt ongetwijfeld een salade die in je vaste repertoire gaat komen.

Waterkerssalade met peer, gorgonzola en pecannoten

Voor 4 personen:

Voor de dressing:

  • 4 ½ olijfolie (extra vergine)
  • 1 ½ el. witte wijnazijn
  • 2 el. citroensap
  • 2 tl. honing
  • 2 tl. pittige mosterd, of anders 1 flinke el. milde mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Voor de salade:

  • 200 gr. waterkers
  • 4 peren
  • +/- 200 gr romige gorgonzola
  • +/- 15 (gezouten) pecannootjes
  • kneepje citroensap

Maak eerst de dressing. Doe de olijfolie met de witte wijn azijn, citroensap, honing en mosterd in een kommetje. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook. Halveer de knoflook en verwijder de witte of groene kern. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Klop de dressing lobbig met een vork of kleine garde en voeg naar smaak peper en zout toe.

Was de waterkers en slinger hem droog in de slacentrifuge. Verwijder de dikkere steeltjes en doe de waterkers in een slakom. Giet de dressing er over en hussel de waterkers goed om, zodat overal wat dressing zit. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in reepjes of blokjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap, zodat de peren niet te snel verkleuren. Leg ze op de waterkers. Snijd de gorgonzola in reepjes of blokjes en leg ze ook op de salade. Tenslotte verkruimel je de pecannootjes. Dat gaat prima met de hand, gebruik anders een vijzel, maar stamp ze niet te fijn. Strooi de stukjes pecannoot erover en geniet meteen van je lekkere waterkerssalade met peer.



Koken van het seizoen



Je las: Waterkerssalade met peer, Gorgonzola en pecannoten

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*