Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Watermeloensalade met anijscress en lavazout

0 336

Eerder maakte Joke al een watermeloensalade met feta.  Om deze salade nog wat extra smaken te geven kun je er voor kiezen om bijzondere ingrediënten toe te voegen. Hierdoor maak je deze zomer salade weer net anders. Deze frisse salade met pit is heerlijk om te serveren bij een barbecue, een andere optie is om hem te maken als lichte maaltijd en er dan lekker brood bij te serveren.

In de salade zit anijscress en lavazout. Anijscress geeft een mooie frisse toon aan de salade en het lavazout maakt het hartig, maar geeft ook een mooi kleurcontrast.

Lava zout

Naast dat dit zout erg lekker ruikt. Is lavazout ook prachtig om te zien. Strooi wat over je gerechten heen en de zwarte zoutkorrels glinsteren op het bord. Er hoeft maar weinig gebruikt te worden, maar de smaak is vrij zacht.
Het is een zeezout waarbij nog koolstof wordt toegevoegd. Dit zou ook extra gezondheidsvoordelen hebben. Naast dat lava zout als toevoeging in gerecht wordt gebruikt, wordt het ook voor rituelen gebruikt.

Anijscress

Om de frisse tonen extra te versterken in dit gerecht, is er voor gekozen om anijscress toe te voegen. Deze kleine kiemplantjes zijn intens van smaak, omdat de smaak geconcentreerd is. Deze kiemplantjes zijn goed te gebruiken bij sandwiches, maar ook bij desserts met fruit en salades.

Watermeloensalade met anijscress en lavazout

  • 400 gram Watermeloen
  • 1 tl. pittig paprikapoeder
  • handje anijscress
  • 200 gram rucola
  • 1 blok feta
  • Extra vergine olijfolie
  • Snufje lava zout

Begin eerst met het snijden van de watermeloen. Snijd deze in mooie gelijke blokjes en doe het in een saladeschaal. Strooi het pittige paprika poeder erover en roer om zodat er overal wat paprikapoeder zit.

Voeg de rucola toe en meng de salade met de extra vergine olijfolie. Brokkel vervolgens de feta boven de salade.

Knip de anijs cress af en strooi over de salade. Voeg als laatste nog het snufje lava zout toe.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer