Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Watermeloensap met steranijs; fruitig drankje

Van watermeloen maak je eenvoudig een watermeloensap met steranijs. Vers sap dat lekker verfrissend is op warme dagen, gemengd met sprankelend mineraalwater

0 909

Watermeloensap met steranijs – Het maken van je eigen sap is leuk. Natuurlijk is het meer werk dan even een pak los trekken. Maar voor dat extra werk krijg je wel meer smaak of zelfs smaken die je anders nooit zou proeven. Door je eigen sap te maken kun je ook je eigen smaken creëren. Je kunt het zo zoet of zuur maken als jij lekker vind. En het mooiste is dat je alleen natuurlijke ingrediënten in jouw sapje hebt zitten.

Watermeloen; hoe en wat

Watermeloenen zijn er in vele variëteiten. De meest voorkomende is degene met het rode vruchtvlees en donkere pitten. Maar tegenwoordig vind je ook “pitloze” watermeloenen met hele kleine pitjes. De watermeloen komt waarschijnlijk uit zuidelijk Afrika al is dit niet helemaal zeker te zeggen. Wel weten de wetenschappers dat de watermeloen al duizenden jaren bestaat. Echter is hij pas na de tweede wereldoorlog in Nederland op de markt gebracht. Tegenwoordig is het een geliefd zomerfruit dat veel vocht bevat en koud verkoeling biedt op zomerse dagen.

Watermeloensap met steranijs

Watermeloensap met steranijs door zeef wrijvenVoor 750 ml sap á 5 glazen

  • 1 steranijs
  • 100 ml water
  • 20 gr. fijne kristalsuiker
  • 500 gr. watermeloen (geschild)
  • 250 ml. sprankelend mineraalwater

Extra nodig: blender of sapcentrifuge

Zo maak je dit watermeloensap met steranijs:

Plet de steranijs met een deegroller of in een vijzel in grove stukjes. Doe de stukjes in een steelpannetje met het water en de suiker. Zet dit op en breng dit aan de kook. Laat dit koken tot de suiker opgelost is en zet het dan uit. Laat het 10 minuten trekken. Snij ondertussen de meloen in kleine stukken zodat de blender of sapcentrifuge ze kan verwerken tot sap. Als je een sapcentrifuge gebruikt dan hoef je verder niks te doen.

Maar als je een blender gebruikt zoals ik dan is het handig om de meloenpulp even door een zeef te wrijven zodat je geen stukje pit in je sap hebt zitten. Zeef het in een maatbeker. Zeef vervolgens het suikerwater met de steranijs, want ook die stukjes wil je niet in je drinken.

Doe het suikerwater en het meloensap bij elkaar en roer het goed door. Voeg het sprankelende mineraalwater toe en serveer je watermeloensap met steranijs direct.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer