Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie – Als ik aan wentelteefjes denk dan ga ik in gedachte toch wel een aantal jaren terug, dit is, voor mij, echt zo’n typisch gerecht dat me aan mijn kinderjaren doet denken. Op zomaar een zaterdagmiddag lekker buitenspelen en dan thuis komen. En dan vond ik mijn opoe in de keuken die voor mij deze heerlijk ruikende gebakken boterhammen voor de lunch had gemaakt, een klein beetje kaneelsuiker erover strooien en voor mij was het feest compleet.
Inmiddels sta ik zelf achter de pannen en mag ik opoe verwennen met lekkernijen, het wentelteefje blijft altijd maar dan maak ik er wel een variatie op. Niet meer alleen gebakken brood maar er lekker gekarameliseerde banaan aan toe voegen om het feestje nog completer te maken.
Wentelteefje met banaan; een lekker variatie
Voor 4 personen;
- 4 sneetjes (oud) brood
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 20 ml slagroom
- 1/2 tl kaneel
- 1 banaan
- 40 gram suiker
- klontje boter (om te bakken)
- 20 gram pecannoten
- 1 el poedersuiker
Zet een koekenpan op het vuur en strooi hier de helft van de suiker in. Pel de banaan en verdeel in vier gelijke delen. Leg de bananen in de suiker en strooi de overige suiker over de bananen. Bak net zolang tot de bananen mooi gekarameliseerd zijn.
Snijd van de broodjes de korstjes af en rol ze met een deegroller goed plat. Leg op ieder broodje een banaan en rol het broodje op, om de banaan heen.Klop de eieren, de melk en de slagroom los. Strooi hierdoor de kaneel en klop nog even door. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Haal vervolgens de rolletjes brood door het mengsel en bak op matig vuur tot ze rondom mooi bruin zijn.
Strooi voor het opdienen wat poedersuiker en pecannoten over de wentelteefjes.
Zo zijn de wentelteefjes heerlijk te eten als ontbijt of lunch. Serveer er een bolletje ijs bij en je hebt een heerlijk dessert.
Tafel lekker !!
Lijkt me allemaal bijzonder lekker. Ga dat zeker uittesten