- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Wilde asperges met erwten risotto

Wilde asperges met erwten risotto, een delicatesse uit het Zuiden van Frankrijk – Het seizoen van de wilde asperges loopt in de bossen in het Zuiden van Frankrijk ongeveer gelijk met het seizoen van de witte asperges bij ons. Ik kwam ze toevallig bij ons op de wekelijkse markt tegen. En dan moet je niet twijfelen en ze kopen.

Wilde asperges gaan van een mooie groene kleur tot violet. Anders dan bij bij de witte asperges groeien ze op een stengel die soms een meter kan worden. Wilde asperges hebben de uitgesproken smaak van…..jawel, asperges én zijn rijk aan magnesium, vitamine C, foliumzuur en caroteen.

Je kan ze serveren met een simpele vinaigrette van olijfolie en witte balsamico. Maar ook lekker zijn ze verwerkt in een roerei of omelet.

Kan je geen wilde asperges op de kop tikken vervang ze dan door mini groene asperges.


Wilde asperges met erwten risotto

Breng de groentebouillon aan de kook. Stoof het sjalotje aan in de olijfolie, voeg daarna de risotto toe en laat de rijst de olijfolie opnemen. Blus af met de nouily prat of de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

Voeg nu telkens een deel van de bouillon toe en laat deze door de risotto opnemen. Voeg zo deel na deel de groentebouillon toe tot de risotto al dente, beetgaar, is. Voeg de erwtjes toe en warm nog eens goed door. Meng er de Parmezaanse kaas door en de helft van de roomboter om een smeuïge risotto te bekomen.

Smelt ondertussen de rest van de roomboter en stoof hierin de asperges even aan.

Serveer de risotto met de wilde asperges op een voorverwarmd bord.

Tafel lekker!