Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wintersportgevoel met Tartiflette van Reblochon-kaas

Tartiflette is een simpel (maar machtig) gerecht met maar een paar ingrediënten. Reblochon kaas geeft hier de specifieke smaak aan. De ovenschotel is bekend bij fanatieke wintersporters die hun wintersportvakantie graag doorbrengen in de Franse Savoye. Maar ook thuis is deze Tartiflette machtig lekker.

2 1.917

Wintersportgevoel met Tartiflette van Reblochon-kaas – Na een dagje buiten doorbrengen, is niets heerlijker dan een (calorie)rijke ovenschaal, waaruit je ongegeneerd kunt blijven scheppen. Tartiflette is een simpel (maar machtig) gerecht met maar een paar ingrediënten, uit de Franse Savoye. Het wordt vaak op de Franse skipistes geserveerd. Fanatieke wintersporters kennen het ongetwijfeld. Je moet het niet te vaak eten, maar af en toe……. is het me toch lekker! Reblochon kaas geeft de specifieke smaak aan de Tartiflette.


Tartiflette van Reblochon-kaas

Ovenschotel voor 4 personen:

  • ongeveer 800 gram aardappels (vastkokend of iets kruimig)
  • 250 à 300 gram gerookt spek
  • 2 grote uien
  • 1 Reblochon
  • een klontje boter of olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm. dik. Doe ze in een pannetje met water en kook ze ongeveer 5 minuten.

Zet de oven aan op ongeveer 180 graden.

Snijd nu het spek in reepjes (als je spek aan één stuk hebt) en bak het spek in een koekenpan. Vet een ovenschaal in met wat boter of olie.

Snijd de uien door midden en snijd in halve ringetjes. Haal het spek uit de koekenpan en doe de spekstukjes vast in de ovenschaal. Bak nu in het spekvet de halve uienringen even gaar. Misschien moet je nog wat boter of olijfolie toevoegen.

Giet de aardappelschijfjes af en verdeel ze over de ovenschaal. Bestrooi met een flink wat (gemalen) peper en eventueel nog een beetje zout, maar let op: de spekjes en de kaas zijn ook zout.

Voeg nu ook de uienringen toe.

Snijd de Reblochon (met korst) nu in vier kwarten en snijd de kaas doormidden zoals je een broodje doorsnijd. Leg de 8 stukken Reblochon op de ovenschaal en zet het geheel nog minstens een half uurtje in de oven.

De Tartiflette is Machtig lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Marietje zegt

    Vanavond gemaakt, het was zooooo lekker ! Mijn dochters waanden zich echt op wintersport ! Ik had er alleen nog een scheutje kookroom bijgedaan en het geserveerd met een groene salade. Voor herhaling vatbaar ( maar inderdaad niet elke week..l)

    1. Vanessa van Koppen zegt

      Leuk om te horen Marietje. Goed idee de kookroom, en de salade erbij kan ook geen kwaad als tegenwicht…

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer