Witlof kun je prachtig combineren met garnalen. Dit gerechtje is zo klaar. Eventjes onder de grill gekleurt en je eet lekker met de mooiste ingrediënten. Vers en verantwoord.
- 8 stronkjes witlof
- 250 gram Hollandse garnalen
- 2-3 deciliter kookroom
- 3 eidooiers
- sap van een halve citroen
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- zout en peper
- 75 gram geraspte kaas
De stronkjes witlof schoonmaken en fijnsnijden. Fruit de witlof een paar minuten in een koekenpan. Dan de room toevoegen en daarna het citroensap, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak. De witlof zachtjes gaar laten worden, telkens roeren.
Neem de pan van het vuur en roer de garnalen door het witlofroommengsel. Roer vervolgens de eidooiers erdoor en de geraspte kaas. Doe het geheel over in een licht ingevette ovenschaal. Laat het onder de grill even kleuren.
Witlofsalade met garnalen is ook heel lekker, geserveerd met een gebakken aardappel of aardappelkroket.
Lekker Gerrit we komen met z’n negenen nazomeren bij je 🙂
Allereerst een compliment voor lekker tafelen!
Wat ik mis is het aantal personen per recept, of is het
standaard 4 personen?
Dank je wel Carla. De standaard is 4 personen en anders vermelden we het.