Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witlofsoep met amandeltjes

0 471

Op basis van een blanke roux maak je deze smaakvolle witlofsoep. In een kwartiertje heb je zo een prachtig voorgerechtje om je gasten op te trakteren. De amandeltjes en de peterselie dienen als garnering maar voegen ook zeker de juiste smaak toe aan deze soep.

  • 350 gram witlof
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 2 dl water
  • 2 dl melk
  • 1 ui
  • 100 gram gehakte amandelen
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • peper en zout
  • gehakte peterselie

Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de witlof schoon en snijd ze in dunne reepjes. Rooster in een droge koekenpan de geschaafde amandelen. Verhit in een grote pan de boter en fruit hierin eventjes de ui. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje het water en de melk erbij. Blijf roeren tot er een licht gebonden soep ontstaat. Roer de witlof, wat peper en zout erdoor en laat de soep zachtjes 5 minuten koken. Roer de gepelde amandelen erdoor en breng zonodig de soep op smaak met peper en zout. Strooi op het laatst wat peterselie en de geschaafde geroosterde amandelen over de soep.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer