Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

Vis en asperges, een mooie combi! Vandaag een gerechtje van Witte asperges met zalm en garnalen in een heerlijke saffraansaus. Een feest op je lentebuffet.

0 2.094

Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus – Wil je echt eens uitpakken met de asperges dan is deze combinatie een hele mooie om een keer te proberen. Asperge met zalm is veel gegeten, maar door de garnalen net iets meer speciaal.


Koken met Noilly Prat

Noilly Prat is niets meer dan droge Franse Vermouth. Gewoon kopen bij de slijter. Is niet zo duur en geeft een geweldige oppepper aan veel sausjes. Je kan het natuurlijk ook zo drinken met ijs. Het smaakt veel pittiger dan gewone Martini of witte Vermouth. Opmerking: De saus is een XL portie voor twee dagen of 2x of genoeg voor 4 couverts, maar dan hebben we voor de volgende keer ook nog. Wel koel bewaren.

Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

  • 1 kilo verse witte asperges
  • 4 zalmfilets a ongeveer 200 gr
  • beetje citroensap
  • handje Hollandse garnalen
  • ¼ l water
  • 250 gr room
  • 10 saffraandraadjes
  • gemalen witte peper
  • zeezout
  • vleugje cayennepeper
  • droge witte wijn
  • Noilly Prat (Franse droge Vermouth)

Schil en was de asperges, snijd de uiteindjes af en bewaar ze in een vochtige theedoek (zo blijven ze vers). Doe de asperges in een pan kokend water en breng weer aan de kook. Giet er dan een flinke scheut witte wijn en Noilly Prat in. Asperges toevoegen en in 15 minuten gaar koken.

Het kookvocht opvangen want bevat vele mooie smaken. Gebruik hier 125 ml van voor de saus. Voeg de room toe, laat wat inkoken. Op smaak brengen met de saffraandraadjes, zeezout en een beetje witte peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem nu de verse zalmfilets, wassen en droog deppen met keukenpapier. Op smaak brengen met zout, witte peper en een beetje citroensap. Filets verpakken in aluminiumfolie, handje garnalen erover, dichtvouwen en 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Ga door met de warme saus, klop hem op met een garde tot hij schuimt en breng hem nu hoog op smaak met een mespuntje cayennepeper.

Leg tenslotte de asperges mooi op een bord, schep er flink wat van de saus over en leg er de partjes zalmfilet overheen met wat garnaaltjes. Smullen maar! Lekker met gekookte peterselie krieltjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer