Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witte kool roerbakken; de helft is al genoeg

0 13.422

Witte kool roerbakken; de helft is al genoeg. Er liggen drie witte kolen te wachten om verwerkt te worden tot zuurkool. Maar op de één of andere manier komt het er niet van. Dus dan maar wat anders er van brouwen. Wij zijn met zijn vieren thuis en ik had aan een halve kool al meer dan genoeg, dus heb ik nu nog 2 ½ kool liggen voor de zuurkool. Ik heb van de halve kool gewokte wittekool gemaakt met als uitgangspunt de curry specerijen.


Witte kool roerbakken

voor 4 personen

  • ± 500 gr wittekool in dunne reepjes gesneden
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • Stukje verse gember± 3 cm fijn gehakt
  • 1 rode peper fijn gehakt
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 preien klein gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • 1 ½ el kokosolie
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl chili poeder (optioneel)
  • Verse koriander
  • Verse bladpeterselie

Zet de wok op een wok brander of een zo hoog mogelijk vuur. Verhit de kokosolie op hoog vuur en voeg de knoflook, peper, gember en ui met de specerijen toe laat alles lekker fruiten samen met de toegevoegde specerijen .Het gaat heerlijk ruiken in je keuken als de geuren van de specerijen los komen. De kipfilet toevoegen en ± 5 minuten mee laten wokken.
Dan de prei en de paprika toevoegen, even mee bakken. Witte kool en winterwortel toevoegen. De winterwortel en de witte kool roerbakken tot alle groenten beetgaar zijn. Op smaak maken met de verse koriander en/of de verse peterselie.

Serveer de gewokte witte kool met rijst, gekookt in ruim water met 3 tl kurkuma en daarna even gebakken in kokosolie en nog wat verse peterselie en koriander naar smaak.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More