• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Wortelnotentaart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart

door Samantha
in Recepten, Taart
Wortel noten taart
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Wortelnoten taart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart

Als kind verwende mijn moeder ons altijd met een heerlijke notentaart, met warme specerijen en vol met noten, al een tijdje had ik deze taart niet gegeten dus werd het tijd mijn moeder eens te vragen naar het recept. Helaas we hebben het hele huis op de kop gezet maar het recept was en bleef spoorloos, gelukkig wist mijn moeder nog dat er kruidnagel in ging, dit vond ze voor in een taart namelijk best een apart ingrediënt.

Inmiddels weet ik zelf dat je met dit specerij en nog een aantal andere lekkere warme winterspecerijen heerlijke dingen kunt bakken dus met dit alles in mijn achterhoofd bedacht ik een eigen recept, en eerlijk is eerlijk op de toevoeging van kruidnagel na lijkt hij in niks op de taart waarmee mijn moeder ons verwende, maar minder lekker is hij zeker niet. Voor nu geniet ik dus van deze wortelnotentaart en wellicht dat in de toekomst nog eens het recept van mijn moeders notentaart boven water komt, dan zal ik ook deze zeker met jullie delen. Maar voor nu mijn eigen recept voor een heerlijke wortelnoten taart.

Anders dan de bekende worteltjes taart maak ik gebruik van gepureerde wortel. De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor een taart gebakken in een vorm met een doorsnee van 24 cm.

Voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 1/2 ei
  • snuf zout

Voor de vulling

  • 600 gram wortels
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • 200 gram lichte basterd suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • Snuf zout
  • 200 gram gemengde noten

Maak de wortels schoon met behulp van een dunschiller en snijd ze in stukken, kook de wortels vervolgens in licht gesuikerd water tot ze zacht zijn en pureer met de staafmixer tot een fijne puree. Geen staafmixer gebruik dan een pureestamper of vork. Laat de wortelpuree een uurtje uitlekken in een schone theedoek en maak ondertussen het deeg.

Meng hiervoor de boter met de suiker kort door elkaar en roer hier het ei door. Zeef hierboven de bloem, met zout en bakpoeder en kneed het geheel tot een egaal deeg. Vorm een platte schijf van het deeg en pak deze in in huishoudfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

Hak de noten niet te grof maar zeker ook niet te fijn ( ik legde de noten tussen een schone theedoek en tikte er een paar keer flink op met de deegroller) houd eventueel wat noten achter voor eventuele decoratie.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en bekleed hiermee de bakvorm. Voor de vulling meng je de uitgelekte wortelpuree in een kom met alle overige ingrediënten. Roer het geheel goed door, het blijft wel vloeibaar.

Schenk een beetje van de vulling over de bodem van de met deeg beklede bakvorm en verdeel hierover de noten. Plaats de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven en schenk hier de overige vulling over (omdat de vulling zeer vloeibaar is kun je de vorm het best vullen als deze al in de oven staat, zo voorkom je knoeien als je met een gevulde vorm moet lopen) en bak 15 minuten op 210 graden, verlaag de oventemperatuur na 15 minuten naar 175 graden en bak vervolgens nog 60 minuten.

Tafel lekker !

Wortel noten taart

Tags: Bakken met notenFruit - NotenGezondGroente - KnolgroentenGroente - Wortels

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

wortelstamp
Stamppot

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen