• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Wortelnotentaart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart

door Samantha
in Recepten, Taart
0
0
Wortel noten taart

Wortelnoten taart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart

Als kind verwende mijn moeder ons altijd met een heerlijke notentaart, met warme specerijen en vol met noten, al een tijdje had ik deze taart niet gegeten dus werd het tijd mijn moeder eens te vragen naar het recept. Helaas we hebben het hele huis op de kop gezet maar het recept was en bleef spoorloos, gelukkig wist mijn moeder nog dat er kruidnagel in ging, dit vond ze voor in een taart namelijk best een apart ingrediënt.

Inmiddels weet ik zelf dat je met dit specerij en nog een aantal andere lekkere warme winterspecerijen heerlijke dingen kunt bakken dus met dit alles in mijn achterhoofd bedacht ik een eigen recept, en eerlijk is eerlijk op de toevoeging van kruidnagel na lijkt hij in niks op de taart waarmee mijn moeder ons verwende, maar minder lekker is hij zeker niet. Voor nu geniet ik dus van deze wortelnotentaart en wellicht dat in de toekomst nog eens het recept van mijn moeders notentaart boven water komt, dan zal ik ook deze zeker met jullie delen. Maar voor nu mijn eigen recept voor een heerlijke wortelnoten taart.

Anders dan de bekende worteltjes taart maak ik gebruik van gepureerde wortel. De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor een taart gebakken in een vorm met een doorsnee van 24 cm.

Voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 1/2 ei
  • snuf zout

Voor de vulling

  • 600 gram wortels
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • 200 gram lichte basterd suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • Snuf zout
  • 200 gram gemengde noten

Maak de wortels schoon met behulp van een dunschiller en snijd ze in stukken, kook de wortels vervolgens in licht gesuikerd water tot ze zacht zijn en pureer met de staafmixer tot een fijne puree. Geen staafmixer gebruik dan een pureestamper of vork. Laat de wortelpuree een uurtje uitlekken in een schone theedoek en maak ondertussen het deeg.

Meng hiervoor de boter met de suiker kort door elkaar en roer hier het ei door. Zeef hierboven de bloem, met zout en bakpoeder en kneed het geheel tot een egaal deeg. Vorm een platte schijf van het deeg en pak deze in in huishoudfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

Hak de noten niet te grof maar zeker ook niet te fijn ( ik legde de noten tussen een schone theedoek en tikte er een paar keer flink op met de deegroller) houd eventueel wat noten achter voor eventuele decoratie.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en bekleed hiermee de bakvorm. Voor de vulling meng je de uitgelekte wortelpuree in een kom met alle overige ingrediënten. Roer het geheel goed door, het blijft wel vloeibaar.

Schenk een beetje van de vulling over de bodem van de met deeg beklede bakvorm en verdeel hierover de noten. Plaats de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven en schenk hier de overige vulling over (omdat de vulling zeer vloeibaar is kun je de vorm het best vullen als deze al in de oven staat, zo voorkom je knoeien als je met een gevulde vorm moet lopen) en bak 15 minuten op 210 graden, verlaag de oventemperatuur na 15 minuten naar 175 graden en bak vervolgens nog 60 minuten.

Tafel lekker !

Wortel noten taart

Tags: Bakken met notenGroenteGroente - KnolgroentenGroente - WortelsNoten
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

groene salade met ananasdressing
Salade

Groene salade met ananasdressing

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen