Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wortelsoep met gember en koriander

0 2.846

Wortels zijn eigenlijk altijd goed verkrijgbaar, en dus kun je deze soep het gehele jaar door maken. Bomvol vitamine C en prachtig oranje van kleur! Dit recept is geschikt voor 4 personen. Deze wortelsoep met gember en koriander is lekker als lunchgerecht, maar vormt als je er vers brood en een salade bij serveert ook een gezonde en volwaardige hoofdmaaltijd.

  • 500 gram wortels, schoongemaakt en in stukken van ongeveer 1 cm gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ongeveer 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels yoghurt (bijvoorbeeld magere biologische yoghurt, of Griekse yoghurt)
  • 2 el olijfolie
  • handvol verse koriander, fijngehakt
  • chilipoeder
  • halve limoen

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit 5 minuten zachtjes. Doe de wortels erbij en roer goed, zodat alles met een laagje olijfolie bedekt is. Voeg nu de bouillon toe en breng alles op middelhoog vuur aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten zacht doorkoken, of totdat de wortels mooi zacht zijn. Pureer de soep in de blender en giet vervolgens terug in de pan. Verhit de soep opnieuw op een zacht vuurtje. Als het mengsel wat te dik is, voeg je een scheutje water toe.

Verdeel de soep over 4 kommen. Schep een eetlepel yoghurt in het middel en garneer met wat verse gehakte koriander, een kneepje limoensap en een mespunt chilipoeder.

Net even anders
Hou je van pittig? Fruit dan tegelijk met de ui, knoflook en gember een fijngehakte rode peper mee. Voor een iets andere versie van deze soep laat je de gember achterwege en voeg je samen met de bouillon het sap van 2 sinaasappels toe. Garneer de soep met een dot crème fraïche en wat pesto of verse basilicum.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer