Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wortelsoep met heel veel smaak. Kan op elk feestje op tafel

Wortelsoep met heel veel smaak. Kan op elk feestje op tafel – Groenten zijn helemaal hot in deze tijd. Toch zal menigeen zijn hoofd omdraaien als het gaat over een wortelsoep. Geef me vandaag de kans om dat te veranderen!

Soep als feestgerecht

Een wortelsoep is, met de juiste kruiden, een echt feestgerecht. Je kunt het op alle mogelijke momenten serveren. Bij de lunch, als voorgerecht, als amuse. Warm of koud, het maakt niet uit.

Mijn wortelsoep is de kaskraker op elk feestje. De volle smaak met eerst een zoete toon waarna een lekker pittig accent volgt. Maak gerust een beetje meer, je gasten vragen gegarandeerd een tweede keer.

Wortelsoep

  • 1 a 1,2 kg wortelen
  • 1 heel grote ui
  • 1,5 liter water
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 2 a 3 eetlepels vloeibare honing
  • 3oo ml room
  • gesnipperde peterselie
  • peper en zout
  • piri-piri kruiden

Doe water en kippenbouillonblokjes in een pan. Breng aan de kook.

Schil ondertussen de wortels, pel de ui en snijd in grove stukken. Doe deze groenten bij de kippenbouillon. Laat dit ca. 30 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.

Voeg de room en de vloeibare honing toe en laat nog even op een laag vuur opwarmen. Niet meer koken! Breng de soep vervolgens op smaak met zout, peper en piri-piri kruiden om het pittige accent mee te geven.

Garneer met wat fijngesnipperde peterselie.

Tafel lekker!

 

wortelsoep-maken

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.