Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse verkoeling van yoghurt met vers fruit

Yoghurt met vers fruit is een heerlijke zomerse combi en een perfecte basis voor een heerlijk ontbijt, een smoothie of yoghurtijs. Zomerfeest!

0 965

Zomerse verkoeling van yoghurt met vers fruit – Gezond zomeren doe je door je koelkast te vullen met vers fruit en verse zuivel. Het zomerfruit is nu volop verkrijgbaar en betaalbaar. Combineer met yoghurt en je hebt al een schat aan mogelijkheden in huis. Yoghurt met kersen, yoghurt met perzik, yoghurt met aardbeien, doe maar gek. De hele dag door kun je genieten van allerlei creaties die je in een mum van tijd in elkaar draait.

Natuurlijk draait het allemaal om wat jij en/of je gasten lekker vinden. Door veel verse fruit en zuivel in te kopen, kun je alle kanten op. Zorg ook voor wat bananen, citroen en limoen. De bananen zijn vaak een prima alternatief voor een lepel suiker. Fruit Yoghurt, smoothie, ijs, het kan nu allemaal. Helaas worden ze dan vaak weer volgestopt met suiker. Niet doen! Probeer zoveel mogelijk de suiker te vermijden (kan niet altijd) en haal de frisse eigenschappen van vers naar boven!


Yoghurt met vers fruit

De dag kun je al grandioos starten met een kom verse yoghurt met muesli (kijk eens bij Mymuesli) / cruesli, noten, verse fruit. Serveer eventueel met een crackertje boerenkaas en je hebt een feest ontbijtje.

Verse Yoghurt Fruit smoothie

Yoghurt, veel suiker en vers fruit. Dat noemen we smoothie. Je kunt de suiker in veel gevallen echter prima weglaten. Gebruik een blender, zo’n smoothie is zo klaar. Hieronder een heerlijke basis om te beginnen met het zelf maken van verse smoothie. Probeer onbeperkt zelf te variëren.

  • 200 gram aardbeien of kiwi
  • 1 banaan
  • 200 ml. yoghurt

Maak het fruit schoon, giet de yoghurt in een blender, draai en voeg het fruit toe. Dat is alles! Je kunt serveren met ijsblokjes als je wilt, en natuurlijk hou je wat fruit achter voor een feestelijke garnering.

 

IJsjes van yoghurt met vers fruit

Maak wat meer van bovenstaand recept. Kinderen vinden het heerlijk om dit te laten bevriezen in de leukste vormpjes. Giet de smoothie in de vormpjes of in een (liefst aluminium) doos of schaal en zet in de vriezer (ca. 5 uur). Daarna kun je serveren met vers fruit. Heb je in een schaal of diepvriesdoos ingevroren? Schep dan bolletjes in ijscoupes en serveer met een koekje, takje verse munt en een royale toef slagroom.

Serveer de bolletjes yoghurtijs in coupes met een suikerrandje voor een extra feestelijk effect. Dep de rand van de glazen daarvoor achtereenvolgens in water en suiker.

Alles is mogelijk:

We beschrijven hier de meest simpele varianten. Iedereen kan dit voor een lage prijs gewoon maken. Het is zoveel gezonder dan kant-en-klaar gekochte ijsjes en biedt een scala aan mogelijkheden. Durft te variëren!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer