Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel, wat iedereen weer anders maakt. Het is kruidig en zoetig en past perfect bij hele frisse gerechten. Nu kwam ik op het idee om een frisse yoghurtdip te maken, dit door inspiratie van labneh die al op de site staat. Het is zomers, fris en kruidig en een goede dip voor bij de barbecue of wanneer je een ander smaakje wil op een sandwich.
Bij labneh laat je de yoghurt een nacht lang uitlekken in een kaasdoek, dit kan ook een optie zijn als je dit recept gaat maken. Wanneer je niet een nacht lang de tijd hebt om dit te doen of je wil gewoon snel een frisse dip maken, dan kun je ook gewoon yoghurt gebruiken.
Yoghurtdip met passievrucht, anijscress en za’atar
- 500 gram tot een liter yoghurt
- snufje zout
- Extra vergine olijfolie
- Za’atar naar smaak
Erbij
- 2 passievruchten
- Halve citroen
- een handje anijscress
Wil je een stevige dip ofwel labneh maken, kijk dan even naar het recept labneh. Zoals ik al eerder zei je kunt ook yoghurt gebruiken.
Doe de yoghurt in een grote schaal en voeg naar smaak zout en za’atar toe. Roer dit goed door. Knijp vervolgens de citroen uit en meng de citroensap door de yoghurt.
Lepel de twee passievruchten uit en leg het vruchtvlees op de yoghurt en strooi er nog wat za’atar over. Knip de anijscress en verdeel over de dip. Dip lekker met je brood, gebruik het als dressing voor je salade of doe een beetje op een sandwich.