• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Yoghurtdip met passievrucht, anijscress en za’atar

door Redactie
in Recepten
0
0
Yoghurtdip met passievrucht, anijscress en za’atar

Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel, wat iedereen weer anders maakt. Het is kruidig en zoetig en past perfect bij hele frisse gerechten. Nu kwam ik op het idee om een frisse yoghurtdip te maken, dit door inspiratie van labneh die al op de site staat. Het is zomers, fris en kruidig en een goede dip voor bij de barbecue of wanneer je een ander smaakje wil op een sandwich.

Bij labneh laat je de yoghurt een nacht lang uitlekken in een kaasdoek, dit kan ook een optie zijn als je dit recept gaat maken. Wanneer je niet een nacht lang de tijd hebt om dit te doen of je wil gewoon snel een frisse dip maken, dan kun je ook gewoon yoghurt gebruiken.

Yoghurtdip met passievrucht, anijscress en za’atar

  • 500 gram tot een liter yoghurt
  • snufje zout
  • Extra vergine olijfolie
  • Za’atar naar smaak

Erbij

  • 2 passievruchten
  • Halve citroen
  • een handje anijscress

Wil je een stevige dip ofwel labneh maken, kijk dan even naar het recept labneh. Zoals ik al eerder zei je kunt ook yoghurt gebruiken.

Doe de yoghurt in een grote schaal en voeg naar smaak zout en za’atar toe. Roer dit goed door. Knijp vervolgens de citroen uit en meng de citroensap door de yoghurt.

Lepel de twee passievruchten uit en leg het vruchtvlees op de yoghurt en strooi er nog wat za’atar over. Knip de anijscress en verdeel over de dip. Dip lekker met je brood, gebruik het als dressing voor je salade of doe een beetje op een sandwich.

Tags: Zuivel
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

bechamel van bloemkool
Saus

Bechamel van bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen