Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Yoghurtdressing met gember, koriander en limoen

1 831

Dressing maak je op yoghurt basis. Een vinaigrette maak je op olie basis. Deze dressing is een heerlijke dressing of saus bij vissalades of visgerechten.

  • 30 gram gember stukje
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • 150 gram volle yoghurt
  • 100 gram karnemelk
  • 100 gram boter
  • Zout en peper
  • Suiker

Pel de gember en hak deze zeer fijn. Pers de limoenen uit. Was de koriander, dep droog en hak fijn. Giet yoghurt en karnemelk in een grote kom en roer goed om. Gember, limoensap en koriander toevoegen en het geheel pureren met een staafmixer of blender. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Dressing in een fles gieten en koel wegzetten.

Gebruik deze dressing voor verse salades met zeevruchten of vis. Ook als dipsaus bij Aziatische rijstgerechten is dit een echte aanrader.

Deze dressing kun je ca 1 week in de koelkast bewaren.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Piet Verver en zegt

    Mijn reactie is er een van, kan ik dat hier wel kwijt.
    Wat doet zich voor, ik heb eerder, vorig jaar zomer, pannenkoeken met gember gegeten, en wil dat zelf ook wel eens maken, dat van die pannenkoeken is het probleem niet, het gaat mij om de gember, hoe bereid ik die?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer