• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Yorkshire pudding

het recept om zelf yorkshire pudding te maken

door Connie Derks
in Bijgerecht, Recepten
0
0
yorkshire pudding

Yorkshire pudding – een in Engeland zeer bekend en geliefd bijgerecht

Yorkshire pudding, met de jus als smaakmaker

Yorkshire pudding is een bijgerecht wat gemaakt wordt van een soort pannenkoekenbeslag. Het wordt gegeten bij gebraden vlees met jus. De Yorkshire pudding wordt samen met de jus gegeten. Doordat ze zo luchtig en vrij droog zijn nemen ze lekker veel jus op, wat ze erg smakelijk maakt. Zonder jus is het een broodje wat aan een soes doet denken. Niet heel sterk van smaak maar daardoor juist zo geliefd omdat zo de smaken van de jus goed tot hun recht komen.

Yorkshire pudding waar worstjes in verwerkt worden noem je “toad in the hole“

Gebruik volle melk

Het recept is heel makkelijk te onthouden voor ieder ei wat je gebruikt, gebruik je 50 gram bloem en 50 gram volle melk en een snuf zout. Eén ei is voldoende voor drie Yorkshire puddings. Omdat de smaken van de Yorkshire pudding best vlak zijn en er in het beslag verder geen vetstof zit wordt er gebruikgemaakt van volle melk. De melksuikers uit de melk zorgen voor een mooie goudbruine kleur.

Door rust en hitte krijg je een mooie hoge en luchtige Yorkshire pudding

Het geheim om mooie hoge en luchtige pudding te krijgen is rust en hitte. Door het beslag een halve dag eerder te maken kan het rusten. Door het rusten kan de bloem zich ontwikkelen en heeft hij meer draagkracht. Dat zorgt ervoor dat ze mooi hoog worden, maar ook dat ze niet zo snel instorten als ze uit de oven komen. Net als bij soezen mag je de deur tussentijds niet openen. Laat ze helemaal gaar worden voor je de deur opent anders storten ze alsnog in. Ze moeten vanbuiten een beetje droog zijn en vanbinnen net nog een klein beetje klef.

De vorm gaat al in de oven tijdens het voorverwarmen

Om goede Yorkshire pudding te kunnen maken heb je behalve een goed beslag ook hitte nodig. De oven wordt op 220 graden gezet, met de metalen muffin tray met olie er al in, zodat dit goed heet kan worden. Als de oven goed heet is, giet je het beslag in de holtes, waarbij de vorm in de oven blijft staan. Pas op, de olie is heet en kan gaan spetteren als je er beslag ingiet. De cups moeten ongeveer halfvol en er is voldoende beslag voor 12 holtes. Door de hitte van de olie en de oven gaan de eieren werken , die zorgen samen met de bloem voor mooi luchtige Yorkshire pudding.

Yorkshire pudding

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 300 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 200 ml volle melk
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Yorkshire pudding:

Klop de eieren los met de helft van de melk, voeg de bloem en het zout toe en roer tot een glad beslag. Roer en nu de rest van de melk door. Zet het beslag in een litermaat met schenktuit afgedekt 4 uur of langer weg.

Neem een metalen muffintray en doe in iedere holte flinke theelepel zonnebloemolie. Zet de muffintray met de olie in het midden van de oven en zet de oven op 220 graden. Laat dit 10 minuten goed warm worden. Roer het beslag even door en giet dit in de holtes. Haal de tray niet uit de oven en probeer snel te werken om zo min mogelijk warmte te verliezen. Doe de deur dicht en bak de Yorkshire pudding 15 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Serveer de Yorkshire pudding met vlees en royaal jus.

Eventuele overgebleven puddings kun je invriezen en weer opwarmen.

Tafel lekker !!

DeelPin6TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!

Check het recept of lees de info
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen