• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Zachte cranberry-rozijnen-bollen

door Redactie
in Brood, Ontbijt en lunch, Recepten
0
1
cranberry-rozijnen-bollen

Cranberries bevatten veel vitamines en mineralen. Een lekker broodje gezond dus! Je koopt ze gedroogd bij een reformwinkel of in een notenbar. De bessen geven een frisse, heel lichtzurige fruitsmaak aan deze bijzondere rozijnenbollen. Je kunt ze gewoon zo uit het vuistje eten of met een beetje boter er op. Meer hebben ze eigenlijk niet nodig.

Ingrediënten voor ca. 12 stuks

  • 125 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram gele rozijnen
  • 50 gram gewone rozijnen
  • 150 gram Tarwelemairemeel
  • 350 gram ongebleekte tarwebloem
  • 7 gram droge gist (= 1 zakje)
  • 9 gram zout
  • 2 eetlepel vloeibare honing
  • 300 ml lauwe melk
  • 30 gram zachte boter
  • Wat extra zachte boter om de bollen te bestrijken, voor en na het bakken.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe de cranberries en rozijnen in een bakje warm water, zodat deze kunnen voorweken.
Tarwebloem, tarwelemairemeel, zout en gist door elkaar roeren.
In een andere kom de lauwe melk, honing en zachte boter door elkaar roeren.
Cranberries en rozijnen goed laten uitlekken.
Dan het meel en melkmengsel samenvoegen en in een kneedmachine (Kenwood) ca. 8 tot 10 min. laten kneden.
Dan de uitgelekte cranberries en rozijnen er goed door mengen.
Deeg in een ingevette kom doen en afdekken met plastic (goedkope douchemutsjes werken
ideaal) en laat het ca. 1 a 1,5 uur op kamertemperatuur rijzen, = 1 ste rijs. Deeg moet in omvang verdubbelen.
Haal het deeg uit de kom, kneed het even licht door. Verdeel het deeg in ca 12 bollen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bollen in met zachte boter. (kan ook met lauwe melk, dan worden ze wat minder vet). Afdekken met een licht ingevet, stuk plastic (een opengeknipte pendaalemmerzak bijv.) Nog 1 uur op kamertemperatuur laten rijzen, = 2de rijs. Bollen moeten ongeveer in omvang verdubbelen. Verwarm halverwege de 2de rijstijd alvast de oven voor op 200 graden.
Plastic zak verwijderen en de bakplaat middenin de oven schuiven. Bak de bollen in ca. 20-25 minuten goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de bollen meteen nog een keer met zachte boter. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
De broodjes kunnen heel goed worden ingevroren, maar meestal zijn ze bij ons al op voordat ik dat kan doen.

Tags: Fruit - Cranberries
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

camembert uit de oven
Hapjes

Camembert uit de oven met cranberries, noten en honing

Cranberry koek
Gebak

Cranberry koek

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberries en pecannoten

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Reacties 1

  1. Ben Bremmer says:
    3 jaar geleden

    Zachte cranberry-rozijnen bollen.

    Ik heb ze nagemaakt en ze waren op voordat ik het wist iedereen is er gek op.
    heerlijk zijn ze.
    Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen