Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes

Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.

0 1.022

Ik ben een groot fan van zalm; rauw, gerookt, gebakken, uit de oven, gestoomd, in bladerdeeg, je kunt mij voor alle variaties wakker maken! Vaak hoor ik om mee heen dat mensen zalm een wat flauwe smaak vinden hebben. Vind jij dat ook? Dan is dit recept echt iets voor jou! Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten.  Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd. Een dagje zonder koolhydraten zo na de vakantie helpt je de kilo’tjes weer snel te verliezen.

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes, voor twee personen

  • zalm in parmaham300 gram verse spinazie
  • 2 zalmfilets
  • 4 plakken parmaham
  • 250 gr roma trostomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.

Leg twee plakjes parmaham op een snijplank en leg hier de zalmfilet op, wikkel de vis in de ham. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de zalm.

Hak een teentje knoflook fijn, verwarm wat olijfolie en een pan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de spinazie op een bord, schep hierop de zalm en leg er een takje trostomaatjes uit de oven bij.

Smakelijk!

zalm in parmaham

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer