Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalmmousse in een glaasje

0 6.265

Deze eenvoudige zalmmousse is een feestje op elke partytafel. Een lekker, gezond hapje met heel veel smaak. Prestenteer het feestelijk aan je gasten!

verse-vishapjes

  • 150 gram gerookte zalm
  • 3 dl visbouillon
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl room
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 theelepels tomatenpuree
  • maïzena
  • cayennepeper
  • 1 stronkje witlof (om te garneren)
  • zalmeitjes (om te garneren)
  • dille (om te garneren)
  • 100 gram gestoomde zalm

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook en bind met wat maïzena. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en sherry. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Mix in de keukenmachine de gestoomde zalm met 100 gram van de gerookte zalm. Meng er de lauwe bouillon door. Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witlof.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer