Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hiermee scoor je geweldig! Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze

1 10.147

Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze

  • 2 stuks verse zeebaars
  • verse Italiaanse kruiden: salie, rozemarijn en oregano
  • vers gemalen vier seizoenen peper
  • vers gemalen zeezout
  • bloem
  • roomboter
  • olijfolie

Vraag je visboer om de zeebaars van binnen schoon te maken. Spoel de zeebaars goed schoon en dep droog met keukenpapier.
Maak met een scherp mes over de hele vis inkepingen aan beide kanten. Maal flink zout en peper over de vis en wrijf het goed in de inkepingen. Strooi wat bloem op je handen en smeer de vis daar lichtjes mee in. Doe de Italiaanse kruiden in de buikholte van de zeebaars. Neem een goede anti-aanbakpan of een vispan en smelt er wat roomboter in. Voeg de olijfolie toe. Leg de zeebaars er in en bak ze ongeveer 10 minuten aan elke kant op middelmatig vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en serveer op een mooie schaal. Zo eenvoudig en écht heerlijk dit recept!

Tip: Serveer er mijn gegrilde kerstomaatjes en broccoli uit de oven bij!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer