Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeebaarsfilet met Toscaanse kruidenmix op de BBQ in het voorjaar

0 2.097

De lente is nog maar net begonnen, de klok gaat dit weekend weer een uurtje voorruit, 1 april moet nog beginnen, maar het is wel al 20 graden buiten! Dus BBQ naar buiten en grillen maar!!!

Wil je een lekkere eerlijke gezonde vis die goed verkrijgbaar is in deze tijd van het jaar? Dan moet je eens zeebaars proberen met mijn speciale Toscaanse kruidenmix, voor een heerlijke Italiaanse smaak, eenvoudig en snel klaar te maken met weinig voorbereiding. Je wilt met dit prachtig weer toch niet binnen in de keuken staan!

  • 4 zeebaarsfilet á 400 gram
  • 1 citroen
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • klein bosje lenteuitjes
  • tomatenpuree
  • Zeezout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Klein bosje basilicum
  • 2 eetlepels kappertjes

Leg de 4 Zeebaars filets naast elkaar op de rug/vel op een bord en snijd met een scherp mes een ondiep ruitjeswerk in de filets. (3mm diep). Snijd de koriander en basilicum heel fijn, doe dit in een kommetje en voeg de knoflook er aan toe. Pers je tomaten fijn met een vork, en haal de velletjes eruit, voor zover dit gaat en voeg dit aan het kommetje toe

Pers een halve citroen er in uit, en voeg 5 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel kappertjes er aan toe. Voeg er 1 theelepel zeezout en 1 theelepel zwarte peper aan toe, en roer het geheel goed door elkaar met een vork totdat er een mooie egale pasta crème ontstaat. Bestrooi nu de 4 filets met peper en zeezout. Knijp de andere halve citroen uit over de 4 filets.

Bestrijk nu de 4 filets rijkelijk met de pasta crème. Snijd kleine ringetjes van de lenteuitjes en strooi deze over de middelste 2 filets. Vouw de buitenste 2 filets nu naar binnen. Klem nu de 2 dubbele filets tussen een visklem en smeer ze goed in met olie en zeezout.

Leg de klem op de BBQ en gaar de zeebaars in 15 á 20 minuten klaar. (afhankelijk van de dikte van de filets). Blijf de huid van de zeebaars regelmatig insmeren met olijfolie en bestrooien met zeezout. De zeebaars is gaar als je met een mes in de huid snijd en aan beide kanten van het mes is de vis fel wit. Serveer de Zeebaars met de huid op een bord, de huid is nu heel gemakkelijk af te pellen.

Serveren met stokbrood of Turks brood en wat ravigotte-saus.

Veel BBQ plezier en eet smakelijk.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer