Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeewier boter; De zilte variant op kruidenboter

Probeer eens zeewier boter. Super simpel en snel te maken. Serveer gewoon met een stokbroodje, dat is even helemaal anders dan de standaard kruidenboters.

0 1.146

Zeewier boter; De zilte variant op kruidenboter – Regelmatig wordt kruidenboter geserveerd. Het uitgangspunt hiervan is natuurlijk altijd een goede boter. Vervolgens kun je echt van alles toevoegen om jouw smaakje boter te creëren. Wil je nu eens echt verrassend voor de dag komen, serveer dan onderstaande boter van rood hoorntjeswier. Het wier geeft de boter een mooie zilte smaak mee, iets wat je ook zoekt als je dit met een mooi stukje brood serveert als bij- voorgerecht bij een vis menu.

Smaakmaker

Een tip om vooral niet te vergeten is dat deze zeewier boter uitermate geschikt is om sauzen te maken. Diverse sauzen worden gemaakt op basis van een roux. Vervang de boter in de roux dan eens door deze zeewier boter. Of voeg simpelweg een klontje van de boter toe om een saus of soep meer romigheid te geven. Vul paddenstoelen met een klontje zeewier boter of smelt de boter of een maïskolf op de barbecue. Vis in papillotte? Daar kan echt een klontje zeewier boter bij. Mogelijkheden te over dus. Alle reden om een portie te maken.

Zeewier boter maak je zo:

  • 250 gr goede, zachte boter
  • 1 kleine ui heel fijn gesnipperd
  • Een handvol rood hoorntjes wier

Pocheer het zeewier  2 a 3 min in kokend water en koel deze daarna onder stromend water om het gaarproces te stoppen. Meng het gesnipperde rood hoorntjeswier door de zachte boter.

Tafel lekker

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer