- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Zelf Amandelmelk maken

Zelf Amandelmelk maken – Zelf amandelmelk maken lijkt een heel moeilijk klusje. Ik had het dan ook nog nooit gedaan. En dat terwijl ik echte, verse amandelmelk heel erg lekker vind, veel lekkerder dan wat er uit een pak komt. Maar Lekker Tafelen kreeg van distributeur Froothie een superblender, de Optimum 9200A en in het bijbehorende receptenboek werd uitgelegd hoe je amandelmelk maakt. Bovendien zat er bij de blender een hele fijne zeefzak, die je kunt gebruiken om de amandelmelk te zeven.


Zelf Amandelmelk maken

Breng 200 ml. water aan de kook en giet dat over de amandelen. Laat de amandelen 8 tot 12 uur weken.

Giet de geweekte amandelen met het weekvocht in de blender. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit. Voeg het vanillemerg toe. Voeg ook de dadels toe aan de blender en nog 750 ml. water. Ik heb de amandelmelk gemaakt door de blender twee maal op 45 seconden te zetten. Eigenlijk hoefde je de amandelmelk nauwelijks te zeven, het zag er heel erg glad uit. Maar, ik heb het toch maar gedaan.

Doe de zeef in een grote schenkkan en giet de amandelmelk er in. Om al het vocht er binnen afzienbare tijd uit te krijgen, moet je even (met schone handen) goed drukken en wat wringen, of je moet heel veel geduld hebben. Wat overblijft is een amandelbrei, met amandel zo fijn gemalen, dat het bijna als poeder aanvoelt. Heerlijk om te gebruiken voor koekjes, crackers, of amandelspijs.

Het resultaat is écht een melk, beslist niet waterig, en heel erg lekker om op te drinken. Bewaar het amandelpoeder gerust in de vriezer.

Benieuwd geworden naar de Optimum 9200A blender van Froothie? Klik hier voor de review[1].

Links in dit artikel:
  1. Klik hier voor de review: http://lekkertafelen.nl/nieuws/shoppen/optimum/