Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zelf limonade maken

Zelf limonade maken – Zelf limonade maken is leuk en vooral erg lekker. Je kan de limonade maken in de smaak naar keuze. Wat dacht je van perzik of frambozenlimonade of ga jij voor de citroen of misschien wel een mango versie. Je kan er bijna alle fruit voor gebruiken, zorg ervoor dat het fruit goed rijp is dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Serveer deze limonades het liefst ijskoud, bijvoorbeeld met veel cruched ijs dat is niet alleen erg verfrissend maar ziet er ook nog eens erg gaaf uit.

Basis siroop

Alles begint bij de basis zo ook je limonade.  Maak gelijk wat meer van deze basis siroop want deze kun je wel een week in je koelkast bewaren. Zo maak je steeds verse limonade iedere keer in een ander smaakje. De basis van deze limonade is citroensap, suiker en water. Hier kook je een siroop van. Met deze siroop breng je je vruchtensap en water op smaak. Je kan het zo zoet maken als je zelf lekker vindt door er meer of minder siroop aan toe te voegen.

Welk fruit is lekker voor limonade?

Geschikt fruit voor limonade zijn:citroen limonade

  • Aardbei
  • Ananas
  • Mango
  • Framboos
  • Kersen
  • Citroen
  • Limoen
  • Sinaasappel
  • Pruimen
  • Perzik
  • Nectarine
  • Rode bessen
  • Meloen in alle soorten

De scherpe smaak van rode bessen of limoen is natuurlijk heel anders dan de vlakke smaak van een mango of honing meloen. Deze smaak kun je niet alleen bijsturen door er meer of minder basis siroop in te doen maar ook door in de basis siroop de 50 gram water te vervangen door citroensap. De smaak van citroen haalt de smaak van het andere fruit op waardoor het frisser en intenser wordt.

Zelf limonade makenzelf limonade maken

  • 50 gram citroensap
  • 50 gram water
  • 100 gram suiker
  • 250-350 gram fruit naar smaak
  • +/- 1 liter water

Breng 50 gram water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit een minuutje doorkoken. Laat afkoelen. Bewaar de siroop in een glazen pot of fles in je koelkast tot gebruik.

Pureer fruit naar keuze met de siroop in een blender of met de staafmixer. Zeef de fruitsiroop en doe deze in een kan of fles. Voeg ijskoud water toe. Begin met 750 gram en proef wat je lekker vindt. De hoeveelheid water is afhankelijk van het soort fruit en de rijpheid van het fruit. Ook je persoonlijke smaak hierin is nogal verschillend. Je kan er altijd wat meer water bij doen. Hou er rekening mee dat als je veel cruched ijs gebruikt je de limonade wat sterker moet maken omdat het ijs de limonade ook nog verdund.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.