Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zelf pindakaas maken met de blender

Lekker Tafelen testte de superblender Optimum 9200A van Froothie uit met het maken van pindakaas. Dat is een eitje met deze krachtpatser. En nog heel erg lekker ook.

0 3.118

Zelf pindakaas maken met de blender – Zelf pindakaas maken lijkt een onmogelijke opgave. Hoe krijg je die nootjes zo fijn gemalen dat het een dikke pasta wordt? En wat moet je daar allemaal wel niet nog bijdoen? Allemaal vooroordelen! Met de super Optimum 9200A, die Lekker Tafelen van distributeur Froothie kreeg om te testen, heb je binnen anderhalve minuut heerlijke smeuïge pindakaas. Want pindakaas hoort eigenlijk gewoon vooral uit pina’s te bestaan. Een beetje olie erbij (klein beetje maar!), beetje zout en eventueel nog wat suiker. Zonder toevoegingen en minstens net zo lekker als je favoriete merk.

En je kunt ook nog naar smaak variëren: gebruik bijvoorbeeld cashewnoten, amandelen of Macadamianoten, als je allergisch bent voor pinda’s of ze gewoon lekkerder vindt.


Zelf pindakaas maken met de blender

Nodig voor een flinke pot:

  • +/- 400 gr. ongezouten pinda’s zonder vlies
  • 2 el. arachide-olie (of zonnebloemolie)
  • 1/4 tl. zout

eventueel:

  • 2 el. suiker of agavesiroop

Doe eerst de olie in de blender en ‘giet’ daarop de pinda’s. Doe het deksel op de maatbeker van de blender en zet de blender aan op de hoogste stand. Als je over een Optimum 9200A beschikt, ben je na anderhalve minuut klaar. Gebruik een lange pannenlikker of yoghurtschrapertje om zoveel mogelijk pindakaas uit de blender te krijgen en doe de pindakaas in een schone pot.

Tip: zorg voor een gesteriliseerde glazen pot. Giet een schone pot vol met kokend water en laat dat een paar minuten staan. Leg het deksel van de pot in een bakje met kokend water, zo wordt hij ook goed schoon!

Variaties: cashewnotenpasta, macadamianotenpasta of amandelpasta zelf maken

De alternatieven op pindakaas met andere noten, maak je in principe op dezelfde manier. Het enige is, dat je in deze gevallen iets meer olie nodig zult hebben. Ik maakte cashewnotenpasta en daarbij gebruikte ik 3 el olie.

Benieuwd geworden naar de Optimum 9200A blender van Froothie? Klik hier voor de review.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer