• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Zelf vegetarische burgers maken

door Redactie
in Recepten
0
5
vegetarische burgers maken

Zelf vegetarische burgers maken – Eindelijk smakelijke vegetarische burgers maken! Tenzij je een vleesloze éénpansmaaltijd klaarmaakt, zoals pasta, stamppot of een quiche, komen vegetariërs er vaak bekaaid van af. Dan ben je al gauw aangewezen op vega-burgers uit de supermarkt, of je moet toevallig een vegetarische slager in de buurt hebben. Meestal ziet het er – is mijn mening – voor een vegetariër zielig uit. Terwijl de disgenoten genieten van een mals stukje vlees, kauwt de vegetariër dapper op zijn smakeloze lapje… tja, wat is het nu eigenlijk. Maar dat probleem valt nu op te lossen! Ik creëerde voor een feestdiner (15 dames, waaronder één vegetariër) een smakelijk burgertje. Niet moeilijk om te maken, lekker om te eten.  Hij valt overigens ook goed in de smaak bij mijn sterk carnivoor ingestelde huisgenoten. Mijn zoontje riep zelfs: ‘Mama,  wat een lekker vlees is dit!’ Overigens kun je dit recept ook letterlijk omkneden tot een schnitzel, als je dat esthetischer vindt. Maak hem in dat geval gewoon wat platter van vorm. Of: vorm er kleine balletjes van en frituur ze tot bitterballen.

Zelf vegetarische burgers maken

Voor 4 vegetarische burgers

  • 1 blikje van 400 ml. reuze- of boterbonen
  • 2 flinke eetlepels havermout (instant of niet)
  • 1/3 blokje vegetarische groentebouillon
  • 1 eetlepel ketchup
  • een paar druppels maggi
  • 1 teentje knoflook
  • een handje verse kruiden, zoals bieslook of peterselie
  • 3 à 4 eetlepels paneermeel, broodkruim of verkruimelde beschuitjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • een klontje boter

eventueel nog:

  • een paar druppels worcestershiresaus. Let op! Daar zit vis in, dus geen optie voor strikte vegetariërs

Als je geen intstant-havermout hebt, meng je de havermout met ongeveer 50 ml. gekookt water en laat je het een uurtje staan. Instant havermout ook met ongeveer 50 ml. gekookt water mengen, en je kunt meteen doorgaan naar de volgende stap.

Pureer de bonen met een pureestamper en voeg de havermout toe. Verpulver het stukje bouillonblokje of, als dat niet gaat, schaaf het fijn met een mesje. Snijd de kruiden fijn. Pers het teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook, ketchup, maggi, kruiden, bouillonpoeder en eventueel worcestershiresaus toe en breng naar eigen inzicht op smaak met wat peper en zout. Doe er dan net zoveel paneermeel, broodkruim of beschuit bij totdat je een redelijk stevige massa krijgt. Verdeel de massa met natte handen (dan plakt het niet) in 4 gelijke ballen, en plet ze tot burgers. Wentel ze in het resterende paneermeel en leg ze even in de ijskast, zodat ze wat opstijven.

Bak ze in een koekenpan, op een middelmatig vuurtje, waarin je olijfolie en de boter hebt gedaan. Een paar minuten aan beide kanten.

Zelf vegetarische burgers maken is echt een leuk klusje. Serveer ze met aardappel(puree) en groenten, of stop ze in een broodje met wat lekkers erbij. Geniet ervan!

DeelPin287Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Vegetarische ovenschotel van rode bieten met feta
Ovenschotel

Ovenschotel van rode bieten met feta; lekker vegetarisch

Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Recepten

Gegrilde auberginerolletjes met hummus

Rendang van oesterzwammen en spitskool
Hoofdgerecht

Rendang van oesterzwammen en spitskool

Parmigiana di Melanzane
Ovenschotel

Parmigiana di melanzane: een vegetarische ovenschotel

gevulde mini paprika-
Recepten

Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)

geroosterde groente spiesjes met kwarkdip
Voorgerecht

Geroosterde groentespiesjes met kruidendip

Reacties 5

  1. Lucy says:
    4 jaar geleden

    Ik kook voor iemand die allergisch is voor nachtschades. Heb je een suggestie wat ik kan gebruiken in plaats van ketchup? Want daar zitten tomaten in.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Dat is een lastige Lucy. Misschien een lepeltje gepureerde mango of mangochutney.

      Beantwoorden
  2. miranda says:
    8 jaar geleden

    Sorry, had je al vermeld. een mens moet ook beter lezen.

    Beantwoorden
    • Vanessa van Koppen says:
      8 jaar geleden

      beste Miranda, fijn dat je de vermelding al hebt gevonden. Iedereen kan wel eens ergens over heen lezen. Overigens kun je de zurige smaak van de worcestershiresaus een beetje nabootsen met een snufje sumak, een zuur besje. Gemalen sumak is te krijgen bij Turkse supermarkten.

      Beantwoorden
  3. miranda says:
    8 jaar geleden

    Prima recept voor vegetarische burgers, alleen worcestershiresaus is niet geheel vegetarisch hoor.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen