Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zelfgemaakte Limoncello

970

Je hebt een beetje geduld nodig voor dit drankje, maar als je van fris houd, vind je het wachten vast de moeite waard. Heerlijk genieten van je eigen gemaakte limoncello.

  • 5 biologische citroenen
  • halve liter grappa Of anders halve liter vodka of pure alcehol 95%
  • 400 gram witte kristal suiker
  • 1/2 liter water
  • schone flessen gekookt in soda.
  • wekpotten

Was de citroenen goed en alleen het gele zest van de citroenen schillen. Het witte is namelijk bitter en wordt niet gebruikt. Stop de schillen in een schone weckpot en giet de alcohol over de schillen heen. Laat dit 2 weken staan!

Na twee weken.

Breng water met suiker aan de kook en los de suiker helemaal op tot alle suiker is opgelost. Je hebt nu een suikersiroop. Laat de suiker siroop afkoelen, handwarm. Voeg de afgekoelde suikersiroop toe aan de alcohol. En giet de drank in flessen. Schud de fles regelmatig en laat deze nog tenminste 14 dagen rusten. Filter de likeur door een koffie filter of schone thee doek. En giet de Limoncello in een schone fles. Laat de Limoncello goed koud worden, dan is deze heerlijk te drinken of te gebruiken in gerechten of andere cocktails, zoals met prosecco of tonic een heerlijke mix.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer