Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie – Met het boek van de Chiappa sisters binnen handbereik moet het er natuurlijk een keer van komen. Je eigen ravioli maken. Ravioli is een gevulde pasta die je uiteraard kunt vullen met elke gewenste vulling. In dit recept maken we twee vullingen. Eén van garnalen en één van spinazie omdat tenslotte niet iedereen garnalen kan waarderen. En we kunnen je vast verklappen, beide vullingen zijn zalig. Hier maak je gegarandeerd nieuwe vrienden mee.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Zelfgemaakte Ravioli
Maak het pastadeeg volgens dit recept. Gebruik bij voorkeur semola di grano duro, met andere woorden: bloem gemaakt van harde tarwe. Meel of bloem gemaakt uit harde tarwe bevat meer gluten en juist die gluten zorgen voor de elasticiteit van het deeg, voor pasta dus ideaal. Een bijkomend voordele is dat de pasta zo’n mooie geelachtige kleur krijgt. Een kleur die natuurlijk bij een lekkere pasta hoort.
Tijdens het rusten van het deeg kun je alvast de vulling maken. Onderstaand de twee vullingen van garnalen en spinazie. De hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen.
De garnalen vulling:
- 100 gram noordzeegarnalen
- 10 gram fijn gesneden peterselie
- 1/4 fijn gesneden rood pepertje
- rasp van 1 limoen
- 20 gram gesmolten boter
Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar, als alles goed is vermengd schenk je hier de gesmolten boter over en roer je het nog even goed door.
De spinazie vulling:
- 60 gram spinazie
- 75 gram mascarpone
- 75 gram ricotta
- 3 plakken uitgebakken Parmaham
- snuf nootmuskaat
Kook de spinazie met een klein beetje water in een afgedekte pan tot de spinazie flink is geslonken. Giet deze af en laat afkoelen. Snijd de ham in kleine stukjes. Meng vervolgens de mascarpone, ricotta en de ham door elkaar. Als de spinazie is afgekoeld goed uitknijpen zodat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten, een te vochtige vulling kan ervoor zorgen dat de ravioli straks uit elkaar gaat vallen. Meng de spinazie vervolgens door het mascarponemengsel. Breng op smaak met een klein beetje nootmuskaat.
Nadat het deeg voldoende heeft gerust draai je er met een pastamachine lange vellen van, de vellen die even niet gebruikt worden leg je het best even onder een stukje huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Op één vel maak je hoopjes van de vulling, vervolgens bevochtig je de randen om de vulling heen zodat het vel dat eroverheen komt goed blijft plakken. Leg het volgende vel erover heen en druk dit even flink aan, vooral rondom de vulling om te voorkomen dat er te veel lucht tussen komt. En dan met een koekjesuitsteker of gewoon met een mes vormpjes maken.
Leg ze vervolgens op een schone theedoek die ligt bestrooid is met semola of bloem, om ze te laten drogen.
Kook de pasta in 5 minuten al dente.
Terwijl de pasta kookt kun je er een overheerlijke saus bij maken, gebruik hiervoor;
- 125 gram fijngesneden cherrytomaatjes
- 10 gram fijngehakte bieslook
- sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 30 gram pijnboompitjes
- 1/2 eetlepel kappertjes
- 60 gram boter
Stamp de pijnboompitjes, de kappertjes en de knoflook in de vijzel fijn. Doe de overige ingrediënten (behalve de boter) in een kom en meng hier het mengsel uit de vijzel door heen.
Smelt de boter en zodra de boter begint te borrelen voeg je het tomatenmengsel toe en laat het geheel even doorkoken. Schep dit over de ravioli.
Voor over de ravioli met spinazie maak je een wat subtielere saus omdat de vulling al zo’n ontzettend rijke smaak heeft.
- 50 gram boter
- 1 takje rozemarijn
Smelt de boter samen met de rozemarijn en verwarm het geheel op een middelhoog vuur.
Tafel lekker !!