Recepten om zelf te maken



Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Zelfgemaakte uienconfituur – Uienconfituur is een heerlijk bijgerecht bij wild, paté of een stevig stuk vlees. Ik maakte hem voor bij de everzwijnpaté en moet je eerlijk zeggen: dat is een geweldige combinatie! Het is gelukkig eenvoudig te maken: het is eigenlijk gewoon een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen in een pannetje en laten koken, terwijl je blijft roeren. Kun je niet aan grenadine komen, gebruik dan een (roze) limonadesiroop.  Als je geen citroentijm kunt vinden kun je gewone tijm gebruiken.

Zo maak je zelf uienconfituur

Benodigdheden:

  • 500 gr ui
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 40 gr rozijnen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gr grenadine
  • 50 gr bruine suiker
  • 75 gr geleisuiker
  • (citroen)tijm en laurierblad
  • +/- 1 tl. roze peperbolletjes

ingrediënten uienconfituur

Bereiding van de uienconfituur

Stoof de ui in een beetje boter glazig zonder dat deze kleurt, onder voortdurend roeren. Voeg de witte wijn, sinaasappelsap, Balsamico azijn, grenadine en bruine suiker toe. (Citroen)tijm en laurier toevoegen en even zachtjes laten inkoken.

Voeg nu ook het geleisuiker en de rozijnen toe en laat indikken naar eigen zin ( vergelijkbaar met jam, confituur). Voeg erna de roze peperbolletjes eraan toe. Breng op smaak met peper en zout. Eenmaal klaar kun je deze in potten bewaren in de koelkast.

uienconfituur

uienconfituur 2


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bijgerechtGroentenpatéReceptspoelderterrineuienwild


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*