Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zoet Zure Zalm

0 1.039

Zoet Zure Zalm

Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën dan vlees en het smaakt verrukkelijk met verse Aziatische ingrediënten. Gisteren avond hebben we een heerlijk Zoet Zure Zalm met noedels gegeten. Als je ook van vis houdt, dan moet je dit gerecht zeker proberen. Zelfs als je niet zo dol op vis bent, zou je dit Aziatische gerecht nog kunnen waarderen.

Ingrediënten voor Zoet Zure Zalm:

  • 1 el kokosvet (kokosolie)
  • 2 zalm filets
  • 4-5 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 theelepel chili poeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2½ cm gember, geraspt
  • 50 gram eiernoedels
  • een bosje koriander, fijn gesneden
  • 1 eetlepels sesamolie

Vaak kom je de term kokosolie tegen. Oliën zijn vloeibaar bij kamertemperatuur in het land van herkomst. In ons klimaat heeft de olie meestal een vaste vorm, daarom spreken we van kokosvet. Verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Bereiding:

Verwarm het kokosvet in een pan en bak de gember, knoflook en chili poeder. Voeg de sap van de limoen toe,  en dan de sojasaus. Voeg de ahornsiroop toe en bak bak ongeveer 1 minuut totdat de saus indikt en kleverig word. (Je zou eventueel ook 6 eetlepels sojasaus kunnen gebruiken.)

Ondertussen, bak de twee zalm filets 2 minuten aan iedere kant. Als de saus goed ingedikt is, voeg dan de zalm toe.

Kook de noedels en doe ze in een vergiet als ze gaar zijn. Voeg de sesam olie toe, koriander en een beetje sap van de limoen. Serveer de zalm op een bedje van noedels, strooi er wat koriander overheen.

Zalm is een heerlijk vis, maar mag niet te lang gebakken worden. De filets moeten sappig blijven van binnen en knapperig aan de buitenkant. Dit gerecht smaakt het best als het vers bereid is, maar dit is geen probleem aangezien je het binnen het half uur kan bereiden.

Bon appetite!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer