Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zoete aardappelpuree

0 1.199

Doe eens iets leuks met zoete aardappelen! Ik heb een simpel maar heerlijk gerecht voor je. Je kunt het serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd, maar wij eten het vaak als Turkse meze. Meze zijn zo geweldig omdat er geen regels voor bestaan. Het zijn diverse soorten koude en warme hapjes, die je serveert met warm Turks brood (pide). Maak deze lauwwarme zoete aardappelpuree en serveer hem met een schaal olijven en een schaal zongedroogde tomaten. Heerlijk met Turkse pide.

Nodig voor zoete aardappelpuree

  • 2 grote zoete aardappelen
  • bakje verse hummus (of zelf maken)
  • platte peterselie of koriander
  • kippenbouillontablet
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je zoete aardappelpuree

Schil de zoete aardappels en snijd ze in niet te kleine blokjes. Doe ze in een pan en zet ze onder water. Doe er een kippenbouillontablet bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Giet de aardappels snel af en stamp ze fijn met een pureestamper. Doe er een paar eetlepels hummus bij en proef elke keer even. voeg naar smaak meer hummus toe. Doe er een klein scheutje lekkere olijfolie bij en roer door tot je een zalvige puree hebt. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Doe het gerecht in een mooie schaal. Bestrooi met fijngeknipte platte peterselie of -als je dat lekker vindt – fijngesneden koriander. Serveer met Turks brood.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer