Zoete bananen pannenkoek van ei
28 maart is het Nationale Pannenkoekendag. Het is hartstikke leuk en gezellig om samen met de familie op deze dag pannenkoeken te eten. Jullie kunnen bij een pannenkoekenrestaurant in de buurt gaan eten. Of wat dacht je bij opa en oma: oma’s ouderwetse pannenkoeken met stroop wegsmikkelen.
Maar wat nou als je een gluten- of een lactose allergie hebt of je bent op dieet? Dan mag je deze pannenkoeken wel eten! Ze zijn lekker zoet en gezond.
Zoete bananen pannenkoek van ei
Voor één pannenkoek
Ingrediënten:
- 1/2 banaan
- 1 ei
- grote snuf kaneel
- grote snuf bakpoeder (optie)
- ahornsiroop (kan ook stroop als je dit wel in huis hebt, is alleen niet zo gezond)
- olijfolie
Benodigdheden:
- koekenpan
- spatel
- vork
- kom
Zet de koekenpan op laag vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Prak met de vork de halve banaan. Zorg dat je nog wel stukjes hebt. Voeg de kaneel en bakpoeder toe en meng het door elkaar. Breek een ei en voeg deze toe aan de banaan. Klop met de vork het mengsel snel luchtig. Doe het alles in de koekenpan en spatel de kom helemaal leeg. Je kan beter niet het mengsel in de pan verspreiden, want kans dat het blijft kleven is groot. Wacht tot de onderkant goudbruin is en keer de pannenkoek voorzichtig om. Als de andere kant ook goudbruin is, is de pannenkoek klaar. Doe er een beetje ahornsiroop of stroop op.
Tip: als de pannenkoek blijft plakken, maar er dan een soort van roerei van. Maar oefening baart kunst!
Fijne Nationale Pannenkoekendag.