Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zoete tosti met honing en banaan

0 939

Zoete tosti met honing en banaan

Wist je dat honing een anti-bacteriële werking heeft? Deze werking komt door de hoge gehalte van suiker, die in de honing zit. Sommige bacteriën kunnen hier niet tegen. Naast dit wetenschappelijke feitje is honing hartstikke lekker. Zeker als je het vers van de imker haalt.

Met honing kan je natuurlijk bakken. Er zijn veel variaties mogelijk. In de yoghurt, door de cake en als broodbeleg. Heb je zin in een tosti, maar wil je dit keer geen hartige variant? Zoetekauwen opgelet: kies voor een zoete tosti met honing en banaan!

Zoete tosti met honing en banaan

Voor één tosti

Ingrediënten:

  • 2 (zuurdesem) boterhammen
  • eventueel boter (voor op de boterhammen)
  • verse roomkaas
  • snuf kaneel
  • scheutje honing
  • 1/2 banaan
  • 1 walnoot

Benodigdheden:

  • tosti apparaat
  • snijplank
  • mes
  • notenkraker

Zet het tosti apparaat aan. Besmeer de (zuurdesem) boterhammen met boter, daarna de roomkaas en de honing. Snijd 1/4 banaan in plakjes en leg deze op één boterham. Strooi de kaneel over de banaan. Breek met een notenkraker een walnoot open en hak de walnoot in stukjes. Leg de stukjes tussen de plakjes banaan. Leg de ene boterham op de andere boterham en leg het in het tosti apparaat. Wacht tot de boterhammen goudbruin zijn. Let wel op dat de tosti niet te bruin wordt. Eventueel kan er nog wat honing op en serveer met 1/4 van de banaan in plakjes.

De banaan zal gaan karameliseren, doordat het warm wordt. Dan is de tosti nog zoeter. Deze tosti is lekker als ontbijt of lunch. Bovendien is het weer wat anders dan de klassieke tosti met kaas (en ham).

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More