Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes maken is leuk, lekker en ideaal om je restjes brood op te maken. het doet mij altijd een beetje denken aan mijn jeugd. Samen met mijn moeder wentelteefjes maken was een serieuze happening waar we allemaal naar uit keken. En echt….. wentelteefjes maken is zooo simpel.

2 2.130

Zoete wentelteefjes, basisrecept – Wentelteefjes bakken is gezellig en doet je denken aan de tijd dat je als kind de woensdagmiddag vrij was en mamma wentelteefjes maakte. Nostalgie ten top, maar weer helemaal hot!

Uit nood geboren

Wentelteefjes zijn eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak. In vroegere tijden was er minder voedsel voorhanden en weggooien was dus absoluut geen optie. Bij het oude brood werd dan wat melk geschonken om het makkelijker weg te kunnen krijgen en in verband met hygiëne werd het broodje dan even gebakken in een pan. Zo werd van oud brood dan een gebakken broodje gemaakt. Tegenwoordig voegen we nog enkele andere ingrediënten toe en zo ontstaat een wentelteefje. Inmiddels wordt deze lekkernij wereldwijd gegeten en wordt er echt niet meer gewacht tot het brood echt oud is.

Wentelteefje in andere talen; Frankrijk – Pain perdu (verloren brood) België – Klakaards, Gebakken bokes, Warme boterhammen Amerika French toast

Wentelteefjes maken is eigenlijk heel simpel; je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om een heerlijk broodje te bakken en de meeste van deze ingrediënten heeft eigenlijk iedereen wel standaard in huis.


Wentelteefjes maken

Voor 4 personen

 • 2 scharreleieren
 • 1 dl melk
 • 1,5 eetlepel suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 8 sneetjes brood
 • 50 gram boter

Klop de eieren met de melk los. Haal de korstjes van de boterhammen en haal ze door het mengsel. Verhit een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur één voor één aan weerszijden lichtbruin. Een wentelteefje bestrooi je na het bakken lekker met kaneelsuiker.

TIP: Heb je nog een sneetje suikerbrood liggen, ging het krentenbrood niet helemaal op dit weekend of heb je nog een paar sneetjes van ander lekker brood, zoals een brioche, over. Ook met deze broden kun je heerlijke wentelteefjes maken.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Geeropps zegt

  ja,mijn kinderen waren ook altijd gek op wentelteefjes.
  tot op latere leeftijd,voor ze het huis uit gingen,moest ik voor ze bakken,en andere dingen.

  1. maja quak zegt

   Dat is helemaal waar,me moeder deed ook rijstenkoekjes en drie in de pan maken….en dan kwam je uit school en onderaan de trap snoof je van die heerlijke geuren op

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer