Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerkoolsalade met krieltjes

0 369

Hoe mooi kun je met slechts een paar ingrediënten een heerlijke zomerse salade maken. Voor deze salade maken we gebruik van spitskool. Het resultaat? Het lijkt wel de Hollandse variant op de bekende Coleslaw. Hoe dan ook, éénmaal gemaakt ga je dit zeker vaker serveren.

  • 700 gram krieltjes
  • 600 gram spitskool
  • 20 gram verse dille
  • 4 eieren
  • 1 pot amsterdamse uitjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels olie

Kook de krieltjes 8 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de spitskool in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn. Klop de eieren in een kom los met 4 eetlepels dille en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Verhit een eetlepel boter of margarine in een kleine koekenpan en bak hierin van ¼ deel van het eimengsel een dunne kleine omelet. Leg op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes.
Giet de Amsterdamse uitjes af. Bewaar 6 eetlepels van het vocht. Meng de rest van de dille met het opgevangen uitjesvocht, de mayonaise en 1/2 theelepel peper. Voeg de krieltjes, spitskool en de uitjes toe.
Rol elk omeletje op en snijd in smalle reepjes. Verdeel de salade over 4 borden en leg de omeletreepjes erop.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer