• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Zomerse groentesoep; Met de oogst uit eigen moestuin

door Arianne Parent
in Recepten, Soep
0
0
Zomerse groentesoep

Zomerse groentesoep – Hoogseizoen, alle groenten komen tegelijkertijd van het land. Vooral moestuin bezitters weten dat. Met kilo’s tegelijk moet het verwerkt worden. Je geeft wat weg, je stopt wat in de diepvries, maar er is altijd zoveel dat je zoekt naar oplossingen. Wij noemen dat een luxe positie. Ook in de winkels kun je het merken. Groenten zijn veel voordeliger in de oogstmaanden. Reden genoeg om de oogst te vieren met een zomerse variant op de klassieke groentesoep.

Soepgroenten

Prei, wortel, kool, en als je wat meer betaald zit er paprika en wat verse kruiden bij. Zo’n 10 jaar geleden was er één soort soepgroenten te koop. Inmiddels zijn het “gelukkig” meerdere varianten. Met z’n allen zijn we gewend geraakt aan zakjes soepgroenten uit een koeling. Wij blijven nog steeds kiezen voor verse soepgroenten. Van alle groente restjes kun je een soepje maken. Een gebonden- of een heldere soep, het maakt niet uit. De soep die jij serveert is echt zoveel mooier en smaakvoller als je kiest voor je eigen, verse groentecombinatie. De mogelijkheden zijn legio.

Homemade Groentebouillon

Het is echt een kleine moeite om zelf even een groentebouillon te trekken. De smaak is zoveel puurder dan die van een tablet dat we het echt iedereen aanraden. Geen tijd? Natuurlijk kies je dan een keer voor een bouillontablet. Wist je ook dat je een groentebouillon ook prima in kan vriezen? Doe dit in ijsblokzakjes of -vormpjes zodat je later kunt pakken wat je nodig hebt.

Zomerse groentesoep

Zomerse groentesoep

 

Groentebouillon

  • 1 wortel
  • het groen van 1 prei (maak je het hele recept, gebruik dan hier het groene deel van de preien die in de soep gaan)
  • takjes peterselie
  • tijm
  • laurier
  • serderijblad (maak je het hele recept, gebruik dan het blad van je bleekselderij)
  • 1 ui
  • peper en zout

Groentesoep

  • 2 wortels
  • 3 preien
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 2 tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuk van zoete rode paprika
  • 1 aardappel

Zelf bouillon maken

Snij de groenten voor de bouillon in grove stukken en zet op in een flinke pan water. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten op een laag vuur sudderen. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Zeef de bouillon.

Groentesoep maken

Snijd alle soepgroenten in fijne brunoise, de prei in ringen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.

Verhit wat boter in een flinke pan en stoof daarin de aardappelblokjes, wortel en bleekselderij even aan. De harde groenten eerst. Voeg vervolgens de prei en de paprika toe. Voeg er steeds een beetje bouillon bij om de groenten langzaam te laten garen. Voeg de courgette toe en laat ook deze langzaam beetgaar worden. Doe vervolgens alle groenten bij de bouillon. Laat nog even sudderen en voeg dan de tomaat bij. De tomaten liever niet stuk laten koken.

Lekker even proeven en dan de zomerse groentesoep waar nodig nog verder op smaak brengen met zout en of peper.

Tip: De verse groentebouillon kun je ook vervangen door een homemade kippenbouillon.

Zomerse groentesoep

Tags: soep als voorgerechtZomer
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen