Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse karnemelkpudding met aardbeien

0 645

Een liter karnemelk in de koelkast nodigt je eigenlijk alleen maar uit om een flink glas van te drinken op een mooie zomerdag. Juist omdat karnemelk zo lekker fris en dorstlessend is. We kunnen er allerlei gezonde eigenschappen bij bedenken maar misschien moet je die tijd gewoon steken in het experimenteren met dit mooie zuivelproduct. Hier alvast een tipje.


  • 1/2 liter karnemelk
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 2 citroenen
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Vet een puddingvorm (inhoud 750 ml) in met weinig olie. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroenen uit. Breng in een steelpan 100 ml water met de geraspte citroenschil aan de kook. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Voeg de basterdsuiker toe en los deze al roerende op. Roer dan het citroensap en vervolgens de karnemelk erdoor. Laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt en doe het over in een ingevette puddingvorm (geen aluminium, inhoud 750 ml). Laat de pudding in de koelkast in 2-3 uur opstijven. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Schep de aardbeien in een kom om met de vanillesuiker.

Serveren: Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en laat de pudding op het bord glijden. Verdeel de aardbeien eromheen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer