Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zondagse soep met asperges

0 2.702

Dit is zo`n recept dat van moeder op dochter overgaat en waar je niets aan moet veranderen omdat het gewoon goed is! Deze soep kregen we vroeger thuis altijd op zondag. Door het jaar heen “naturel” en in het aspergeseizoen met asperges er in.

De basis is een heerlijk getrokken runderbouillon, dus dit is een heldere aspergesoep. Een heerlijke afwisseling op een gebonden aspergesoep. Het klinkt heel simpel maar het is wel heel erg lekker!!

Ingrediënten voor 6 personen

  • Runderschenkeltje of soepvlees met een mergpijpje
  • 3 Runderbouillonblokjes
  • foelie
  • bladselderij en/of bleekselderij
  • eventueel vermicelli naar wens.

Om van een gewone bouillon aspergesoep te maken

  • 1 kilo witte asperges
  • kookvocht van de schillen

Maak van 2 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de foelie een mooie getrokken runderbouillon, door op een klein pitje de bouillon tenminste 4 uur te laten trekken.
De asperges wassen en schillen. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 min.

Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.

Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes. Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe. Voeg de fijngesneden selderij toe. Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben. Voeg het fijngesneden vlees toe.

Eet smakelijk

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer